Gündem

"Barış bildirisi" imzacıları Nazım Hikmet Richard Dikbaş ve Cenk Yiğiter beraat etti

2 Eylül'den itibaren 102 imzacı hakkında beraat kararı verildi

16 Eylül 2019 17:31

"Bu suça ortak olmayacağız" bildirisini imzaladıktan sonra ihraç edilen ve haklarında "örgüt propagandası yapmak" suçlamasıyla yargılanan akademisyenlerden şu ana kadar 102'si beraat etmişti. Bildiri imzacısı Nazım Richard Hikmet Dikbaş ve Cenk Yiğiter yargılandıkları davalarda beraat etti. Dikbaş ve Yiğiter, kararı; Twitter hesaplarından duyurdu. Dikbaş, "Zaten yargılanmamalıydık. Tüm KHK'lar iptal edilmeli, hocalarımız görevlerine dönmeli. Daha çok işimiz var, çalışmaya devam" ifadelerini kullanırken; Yiğiter de, "Bu suça ortak olmadık, boyun da eğmedik. Bu daha başlangıç. Geri Döneceğiz Hesap Soracağız!" dedi.

Dikbaş yaptığı paylaşımda şunları kaydetti:

"Biraz önce #BuSuçaOrtakOlmayacağız başlıklı bildiriyle barış istediğimiz için yargılandığımız davada beraat ettiğimi öğrendim. Zaten yargılanmamalıydık. Tüm KHK'lar iptal edilmeli, hocalarımız görevlerine dönmeli. Daha çok işimiz var, çalışmaya devam. #BarışTalebiYargılanamaz"

Ankara Üniversitesi'nden ihraç edilen Cenk Yiğiter de şunları söyledi:

"Barış Bildirisi Davası'ndan ben de beraat ettiğimi öğrendim. Bu suça ortak olmadık, boyun da eğmedik. Bu daha başlangıç. Geri Döneceğiz Hesap Soracağız! Yaşasın Emek, Barış, Demokrasi Mücadelemiz!"

2 Eylül'den itibaren, Diyarbakır’da 3, İstanbul’da 97 ve İzmir’de 2 olmak üzere devam eden davalar kapsamında 102 akademisyen hakkında beraat kararı verilmişti.