Spor

Barcelona'nın Lewandowski transferine La Liga engeli

31 Mayıs 2022 13:24

LaLiga Başkanı Javier Tebas, Barcelona'nın Robert Lewandowski'yi kadrosuna katmak için satış yapması gerektiğini söyledi.

Bayern Münih'ten ayrılmayı kafasına koyan Robert Lewandowski Barcelona'ya transfer olmak istiyor. Polonyalı süper yıldızın Katalan devine imza atması için önünde engel bulunuyor. Alman ekibi Lewandowski'nin ayrılığına sıcak bakmıyor. Ancak Barcelona dünyaca ünlü yıldızı ve kulübünü ikna etse dahi oyuncu satmadan oyuncu transferi yapamıyor.

LaLiga Başkanı Javier Tebas, Marca'ya verdiği röportajda Barcelona'nın yükümlülüklerini açıkladı. "Barça ne yapması gerektiğini biliyor" diyen Tebas, "Bizim ekonomik koşullarımızı ve kurallarımızı gayet iyi biliyorlar. Pedri'yi mi de Jong'u mu satarlar bilemem. Oyuncu satmadan oyuncu kadrolarına ekleyemezler. Barcelona'nın geçmiş yıllardan çok kaybı var. Barcelona Lewandowski ile imzalayamaz." ifadelerini kullandı.

Lewandwoski gemileri yaktı

Robert Lewandowski, ayrılık meşalesini resmen yaktı. Polonya Milli Takımı kampındayken basın toplantısında geleceği hakkında konuşan golcü futbolcu, Bayern Münih'teki zamanının dolduğunu söyledi.

Lewandowski'nin açıklamalarından satır başları şu şekilde:

"Şu an itibarıyla Bayern'deki hikayem kesin olarak sona erdi. Geçtiğimiz aylarda kulüple yaşadığımız şeylerden sonra tekrar beraber çalışabileceğimizi zannetmiyorum. Sanıyorum ki transfer olmam herkes için en iyi seçenek. Bayern Münih ciddi bir kulüp ve umarım sırf buna hakları var diye beni zorla kulüpte tutmaya çalışıp, transferime engel olmazlar. Umarım beni durdurmaya çalışmazlar."

Bayern Münih cephesinden Oliver Kahn ise Polonyalı oyuncuya, "Robert'in geleceğini konuşmak hakkında neden bu yolu seçtiğini size söyleyemem. Bunun gibi basın açıklamaları size bir şey kazandırmaz. Robert şu anda olduğu yere buradayken geldi. Bence Bayern'de neye sahip olduğunun farkına varması lazım. Anlayış tek taraflı bir şey değil." sözleriyle karşılık verdi.