14 Haziran 2025 13:29
Güncelleme: 14 Haziran 2025 13:37
Avrupa Matematik Birliği tarafından iki yılda bir düzenlenen Balkan Matematik Konferanlarının ikincisi 12 Haziran'da Selanik'te Aristoteles Üniversitesi'nde başladı. İlki 2023 yılında Romanya'da düzenlenen ve 15 farklı ülkeden yüzlerce matematikçinin buluştuğu konferansta Türkiye'den pek çok matematikçi katılıyor.
Konferansın Başkanı Boğaziçi Üniversitesi'nden Prof. Dr. Betül Tanbay, açılış konuşmasında etnik ve ulusal kimliklerin aşılarak bilim ve ilerleme uğruna buluşmanın kıymetini ifade etti. Tanbay, matematik kelimesinin de Yunanca "öğrenmek" kelimesi ile aynı kökten olduğunu hatırlattı.
Türk Matematik Derneği Başkanı Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Özlem Beyarslan da "Balkan Matematik Konferansı'nda ülkemizden iki matematikçinin davetli konuşmacı olarak yer alması, Türk Matematik Derneği olarak bizleri gururlandırıyor. Konferans süresince diğer Balkan ülkelerinin matematik dernekleriyle ortak sorunlarımızı ve deneyimlerimizi paylaşarak yapıcı ve birleştirici görüşmeler gerçekleştirmeyi umut ediyoruz" dedi.
Trakya Üniversitesi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Figen Öke ise, "BMC II''ye katılmış olmak bizim için büyük mutluluk. Üçüncü Balkan Matematik Konferansını, Edirne'de Trakya üniversitesi 'nde düzenlemek istediğimizi belirtmek isterim. Bu bizim için büyük onur olacaktır," dedi.
Hip hop kültürü olimpiyatlardan sonra şimdi de klasik müzik sahnesinde |
© Tüm hakları saklıdır.