Gündem

Bakan Varank açıkladı: Volkswagen'e ait şirketin Akyurt'taki arazisi yatırım yeri olarak ilan edildi

"452 milyonluk yatırım ile 700 kişiye iş imkanı sağlanacak"

04 Ekim 2019 20:19

Manisa'da yeni yatırım yapması beklenen Volksvagen Grubu'na bağlı Man şirketi, Türkiye'deki yatırımlarını genişletme kararı aldı. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Volkswagen grubuna ait MAN anonim şirketine Akyurt ve Çubuk'ta münferit yatırım yeri tesis edilmesine ilişkin karar Cumhurbaşkanı tarafından onaylandı. Resmî gazetede yayınlandı. 452 milyonluk yatırım ile 700 kişiye iş imkanı sağlanacak" dedi.

TIKLAYIN - Volkswagen'in Türkiye yatırımı hakkında neler biliniyor?

Varank, Almanya'nın Ankara Büyükelçiliğinde "Alman Birliği Günü" dolayısıyla düzenlenen resepsiyonda yaptığı konuşmada, burada bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Almanya'nın Türkiye'nin dostları ve müttefikleri arasında özel bir yere sahip olduğuna işaret eden Varank, siyasi, ekonomik ve beşeri boyutları çok yönlü olan ilişkilerin köklü bir geçmişe dayandığını söyledi. Varank, ticaret, yatırım ve turizm alanındaki iş birliğinin yanı sıra Almanya'da yaşayan 3,5 milyon Türk vatandaşının ikili ilişkileri güçlü kılan temel unsurlardan olduğuna dikkati çekerek, iş birliğini bir adım öteye taşımak adına kurumsallaşmanın büyük önem taşıdığını kaydetti.

Alman yatırımcılarla yakın iş birliği içinde olduklarını belirten Varank, şunları kaydetti:

Erdoğan'dan 'Passat' jesti

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, partisinin Merkez Yürütme Kurulu toplantısının ardından parti kurmaylarıyla yediği yemekte, otomobil firması Volswagen'in Manisa'da kurduğu 943.5 milyon liralık sermayeli şirketin çok önemli bir yatırım olduğunu söyleyerek, Volkswagen'in yatırımına karşı jest olarak genel merkezden 19 parti kurmayının arabasını ‘Passat'a  araca çevirmesi yönünde talimat vermişti.

Bundan sonraki süreçte kamuda Passat araç kullanımına özen gösterileceği, milletvekillerinin araçlarının da değişebileceği belirtilmişti.