Gündem

Ulaştırma Bakanı Turhan: Kuzey Marmara Otoyolu, 2020'de hizmete açılacak

"Avrasya Tüneli sayesinde 30 bin ton yakıt tasarrufu, CO2 emisyonunda 18 bin ton azalma sağladık"

15 Nisan 2019 13:24

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan katıldığı Karayolları 69. Bölge Müdürleri Toplantısı'nda, Kuzey Marmara Otoyolu'nun tamamını 2020 yılında hizmete açacaklarını belirterek, "Kuzey Marmara Otoyolu, kıtalar arası kara yolu bağlantısına kesintisiz bir ulaşım imkânı sunmasıyla tarihi İpek Yolu'nu canlandıracaktır" ifadesini kullandı.

Turhan, ülkenin dört bir yanında zamanında çok şey başardıklarını, özellikle ulaşım hamlesinin başlatıldığı 2003 yılı sonrasında çok büyük işlere imza attıklarını kaydetti. 16 yıl içinde 20 bin 541 kilometre yol yaparak, bölünmüş yol ağını 26 bin 642 kilometreye ulaştırdıklarını ve 77 ilin birbiri ile bağlantısını sağladıklarını belirtti.

Avrasya Tüneli hakkında bilgi veren Bakan Turhan, "İki yıl önce açtığımız Avrasya Tüneli sayesinde, 1 senelik zaman diliminde 23 milyon saat zaman tasarrufu, 30 bin ton yakıt tasarrufu, CO2 emisyonunda 18 bin ton azalma sağladık" diye konuştu.

Türkiye'nin birçok noktasında tünel çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Bakan Turhan, "Amacımız, yollarımızın standartlarını yükseltmektir. İhtiyaç olan her yere köprü, viyadük ve tünel yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Yolların standartlarını yükselttiğimiz gibi bu yolları kullanan araçların güvenliğine de büyük önem veriyoruz" diye konuştu.




 

 

Haber, değiştirilmeden kaynağından otomatik olarak eklenmiştir