Politika

Bakan Soylu: İBB ile Beylikdüzü Belediyesi'ne PKK'yı musallat etmeyin

 "HDP'ye iki kelime etmezsem, kendimde eksiklik hissederim"

28 Şubat 2019 14:18

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Ne olursunuz, Kandil'in önünde bizim boynumuzu eğik bırakmayın. Kime bakarsanız bakın, neyi söylerseniz söyleyin ama İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Beylikdüzü Belediyesi'ne PKK'yı musallat etmeyin" dedi.

Beylikdüzü'nde bir otelde konuşan İçişleri Bakanı Soylu,  31 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimlere az bir süre kaldığını ifade ederek, "Vereceğimiz karar şudur: Dağda mücadele ettiğimiz PKK'nın belediye binasından içeri girmesine izin verecek miyiz vermeyecek miyiz? Mesele bu kadar basittir, açıktır ve nettir. Kimse kusura bakmasın, HDP ile PKK arasındaki ilişki muğlak değil mutlak bir ilişkidir. Bugün CHP ile HDP arasındaki ilişki de muğlak değil mutlaktır. Cumhur İttifakı'nın karşısındaki şer cephesinin HDP ile dirsek teması, desteği, muğlak değil mutlaktır. Bu ilişkileri başka şekilde tarif edemeyiz. Vereceğiniz oyların nereye gittiğine bakmakla mükellefiz. Eğer Beylikdüzü'nden verilen oy Kandil'e ulaşıyorsa, biz elbette ki bu seçime beka seçimi deriz ve AK Parti de olsa, MHP'de olsa burada bir milli mesele varmış deyip buna ilişkin bir sorumluluğu hissederiz" dedi.

 "HDP'ye iki kelime etmezsem, kendimde eksiklik hissederim"

Soylu kendisine yapılan eleştirilerle ilgili olarak şunları söyledi:  “Efendim, Süleyman Soylu kapı kapı geziyormuş, sert konuşuyormuş da İçişleri Bakanı böyle konuşur muymuş? Evet konuşurum. Kimse kusura bakmasın. Ben dağda 5 metre kar altında görev yapacak evlatlara; Anne babaların bana emanet ettiği evlatlara; taziye telefonu açtığım zaman 'Bakanım sen üzülme, vatan sağolsun' diyecek kadar mangal yürekli babaların evlatlarına 'Hadi aslanlarım, teröristin peşinden gidin' derken, kendim gelip şu seçimde bu kirli ittifaka iki kelime söylemezsem; HDP'yi Meclise taşıyıp hem HDP'ye hem PKK'ya can suyu veren CHP'ye; Apo için yürüyen HDP'ye iki kelime etmezsem, kendimde eksiklik hissederim." 


"İBB ile Beylikdüzü Belediyesi'ne PKK'yı musallat etmeyin"


Terörle mücadelede cumhuriyet tarihinin en parlak döneminin yaşandığını ifade eden Soylu, "Bize güç lazım. Ne olursunuz, Kandil'in önünde bizim boynumuzu eğik bırakmayın. Kime bakarsanız bakın, neyi söylerseniz söyleyin ama İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Beylikdüzü Belediyesi'ne PKK'yı musallat etmeyin" dedi. (DHA)