Gündem

Bahçeli'nin basın danışmanından AKP'ye Bülent Arınç göndermesi: AKP kendi bünyesindeki FETÖ ve PKK sevdalılarından kurtulmalıdır

10 Eylül 2019 07:15

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Basın Danışmanı Yıldıray Çiçek, Eski TBMM Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç'ın yıllar önce attığı tweet'lerden dolayı yargılanarak 9 yıl 8 ay 20 gün hapis cezası alan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve yerine kayyım atanan Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ile ilgili sözlerine tepki gösterdi. 

Arınç'ın Kaftancıoğlu'na verilen hapis cezasıyla ilgili olarak, "Kaftancıoğlu'nu sevmiyor olabiliriz. Seçimi kazandı bir kahraman haline getirdiler. Attığı mesajların hiçbirisine katılmıyorum. Ama ifade özgürlüğüne saygı duymalıyız, tahammül etmek zorundayız" demişti.

Yerine kayyım atanan Ahmet Türk ile ilgili de, "Ben sadece Ahmet Türk'ü tanıyorum ve ona saygı duyuyorum. Ahmet Türk'ün benim üzerimdeki hakkı şudur. Bu kişinin terörle alakası yoktur" diyen Arınç, Yıldıray Çiçek tarafından eleştirildi.

Çiçek, "Bülent Arınç, PKK ve FETÖ safında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a savaş açmıştır. AKP kendi bünyesindeki FETÖ ve PKK sevdalılarından kurtulmalıdır" dedi.

TIKLAYIN - Bülent Arınç'tan Canan Kaftancıoğlu açıklaması: İfade özgürlüğüne saygı duymalıyız, tahammül etmek zorundayız


Ne olmuştu?

İçişleri Bakanlığı kararıyla Van, Diyarbakır ve Mardin'in belediye başkanları 'terörle iltisakları olduğu' gerekçesiyle görevden alınarak yerlerine kayyım atanmıştı.