Gündem

Bahçeli: Bülent Arınç ağzını kapatsa iyi olacak

"Müflis siyaset erbabı kendine başka bir iş bulsun"

29 Kasım 2019 10:24

Eski Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç'ın “KHK uygulamaları bir facia” sözleriyle ilgili tartışma devam ediyor. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 'FETÖ' ile mücadelede 'bazı' açıklamaların kafa karıştırdığını söyleyerek, "Arınç ağzını kapatsa iyi olacak, fazla konuşması kendisine zarar veriyor" dedi.

Bahçeli, daha önce yaptığı bir açıklamasında “KHK faciadır’ değerlendirmesiyle birlikte mağdur edebiyatına bel bağlanması 15 Temmuz şehitlerine ve gazilerine büyük bir haksızlık ve hadsizliktir” demiş, Arınç'ı sert sözlerle eleştirmişti. Bahçeli'nin açıklamalarından üç gün sonra Arınç konuya ilişkin olarak bir açıklama yapmış, "Yargıyı kutsallaştırmak gibi bir iddiam hiç olmadı. KHK faciadır dememeliydim" demişti.

TIKLAYIN - Bahçeli’den Bülent Arınç’a: “KHK faciadır” değerlendirmesi 15 Temmuz şehitlerine hadsizliktir

Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi eleştirilerine: Hemen olacak bir iş değil

Öte yandan MHP lideri eleştirilen Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi'nin parlamenter sistemin kusur ve eksikliklerini bertaraf ettiğini ifade etti. Türkiye'nin yeni sistemle yükselişe geçtiğini kaydeden Bahçeli, "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin bütün kurum ve kurallarıyla yerleşmesi temel gündem ve önceliğimizdir. Dikkat ettiniz mi bilmiyorum, bu yeni sistemle kararlar süratle alınmakta, uygulamaya süratle geçilmekte, bununla birlikte herhangi bir gevşeme ve gecikme yaşanmamaktadır. Kurumlar arasında bir denge ve düzen vardır. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi daha yenidir. Bu yeni Sistemi’n tam oturması sabahtan akşama hemen olacak bir iş değildir. Zamanla taşlar yerine oturacak, sistem tıkır tıkır çalışacaktır" diye konuştu.

"Müflis siyaset erbabı kendine başka bir iş bulsun"

Bahçeli, yeni sistemi eleştirenlere şunları söyledi:

"Parlamenter sisteme dönelim diyen müflis siyaset erbabı kendine başka bir iş bulsun. Aynı yoldan geçerek farklı sonuçlar alacaklarını zannetmesinler. Konu kapanmıştır. Kapatan da Türk milletidir. Türkiye’nin geleceği, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’yle belirlenecektir.

Röportajın tamamını okumak için tıklayın.

Röportajın ilk kısmı için TIKLAYIN - Bahçeli: CHP'ye Atatürk'ün ahı tuttu

Röportajın ikinci kısmı için TIKLAYIN - Bahçeli: Kılıçdaroğlu bize çamur atıyor, bizi zan altında bırakıyor

Röportajın üçüncü kısmı için TIKLAYIN - Bahçeli: Öğrenen robotlar, yapay zekâlar üretiliyor, hoşgörü ve hürmet üretilemiyor