Dünya

Bahamalar'daki Dorian Kasırgası mağdurlarından ABD vizesi istendi

Entin'e göre, yapılan anons üzerine en az 130 kişi gemiyi terk etmek zorunda kaldı

09 Eylül 2019 14:28

ABD'yi vuran ve Bahamalar'da 43 kişinin ölümü ile sonuçlanan Dorian Kasırgası nedeniyle bölgede çok sayıda kişi tahliye edilmeyi bekliyor. Sosyal medyada yayımlanan bir video ise tahliye edilmek üzere bir gemiye bindirilen mağdurlardan ABD vizesi olmayanlara 'gemiden inme' çağrısı yapılması dikkati çekti.

Son olarak 5'inci seviyeye çıkarılan kasırga sonucunda, mahsur kalan vatandaşlar bugüne kadar feribotlarla ABD'ye tahliye ediliyordu. Ancak sosyal medyada yayınlanan bir video tepki topladı.

Sosyal medyada yayınlanan bir videoda, Bahamalar'ı vuran Dorian Kasırgası'ndan kurtulmak için tahliye bekleyenlere "ABD vizesi olmayanlar gemiden insin" anonsu yapıldığı görüldü. 

WSVN muhabiri Brian Entin tarafından Twitter'da yayınlanan videoda, geminin ses sisteminden anons yapan görevlinin "Vizeniz olmadan ABD'ye gelirseniz problem yaşarsınız. ABD vizesi olmayanlar, lütfen gemiden inin" dediği görülüyor.



Entin'e göre, yapılan anons üzerine en az 130 kişi gemiyi terk etmek zorunda kaldı. 

130 kişinin gemiyi terk etmesinin ardından Florida'ya varıldığında ABD Gümrük ve Sınır Güvenliği Birimi mağdurları taşıyan gemi şirketinin vizesi olmayanlar konusunda kendileriyle iletişime geçmediğini söyledi.