Gündem

Bağcılar'daki kaçak kuran kursunda cinsel istismar soruşturması

16 yaşındaki çocuğun şikâyeti doğrultusunda kurs sorumlusu hakkında soruşturma başlatıldı

16 Ekim 2019 10:10

Bağcılar’da sıbyan mektebi olarak adlandırılan anaokulu niteliğindeki Medrese-i Gül isimli kaçak Kuran kursunda hoca olarak görev yapan 16 yaşındaki R.U. isimli kız çocuğu, kurs sorumlusu L.Ö. tarafından cinsel istismara uğradığını söyleyerek şikâyetçi oldu. Şikâyetin ardından Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nca soruşturma başlatıldı. Hakkındaki suçlamayı reddeden L.Ö. ise çocuğun baygınlık geçirdiğini öne sürerek “Düşüyordu, tuttum” dedi.

7 Ekim günü ise öğrencilerin kurstan çıkmasının ardından L.Ö’nün kendisine “pencerenin ölçüsünü alalım mı?” dediğini aktaran R.U., “Ölçü aldığımız sırada belime sarılarak beni öptü. Korktuğum için ses çıkaramadım. Bu kursun kapanmasını istiyorum. Kursta beş yaşında çocuklar bulunuyor. Bu şahıs çocuklarla görüşüyor. Evimin yerini biliyor, çok korkuyorum” dedi. R.U. ayrıca L.Ö.’nün, bir mahallede iki sıbyan mektebi çalıştırdığını, 4-6 yaş arasında 39 çocuğun kaçak kursta dini eğitim aldığını söyledi.

Savcılıkta ifadesi alınmasının ardından serbest bırakılan kurs sorumlusu L.Ö.  yaptığı açıklamada, R.U’ya cinsel içerikli mesaj göndermediğini öne sürdü. Açıklamasında dört çocuk babası olduğunu belirten L.Ö., “Camın ölçüsünü almak için kursa gittim. Ölçü alırken R.U’ya ‘Bir şeyin mi var?’ diye sordum. ‘Korkuyorum’ dedi. Ölçüyü aldıktan sonra kapıya geldim. ‘Hocam’ demeye kalmadı, rengi attı. Düşüyordu, tuttum. Böyle olacağını bilsem tutmazdım” dedi.