Gündem

Babacan'dan Erdoğan'a: Bugün devlet kurumları vatandaşı tehdit ediyorsa bu sen ve sana bağlı bakanın hukuk tanımazlığı yüzündendir!

19 Haziran 2022 20:02

DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu ile emniyet amiri arasındaki tartışmanın ardından Emniyet Genel Müdürlüğü'nün Yeneroğlu hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıklamasına DEVA lideri Ali Babacan'dan tepki geldi. Babacan Erdoğan'a "Bugün devlet kurumları vatandaşı tehdit ediyorsa bu; sen ve sana bağlı bakanın hukuk tanımazlığı yüzündendir!" şeklinde seslenirken; konuyla ilgili 'gereğini yapması' çağrısında bulundu. 

Babacan konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı: 

"Bir polisin yaptığı edepsizliği ve hukuksuzluğu tüm Emniyet teşkilatına mal eden bu açıklama, ülkem adına bir utanç vesikasıdır! Sayın Erdoğan çık ve gereğini yap! Bugün devlet kurumları vatandaşı tehdit ediyorsa bu; sen ve sana bağlı bakanın hukuk tanımazlığı yüzündendir!"

 

Ne olmuştu? 

Ankara Kızılay’da Somalililer tarafından işletilen ve daha önce polis baskısı nedeniyle tabelasını defalarca değiştiren Saab Cafe’nin yeniden kendi adıyla yaptırdığı tabelasının açılış törenine polisler müdahale etti. DEVA Partili milletvekili Mustafa Yeneroğlu kafenin tabelasının beyaza boyandığını gösteren fotoğrafı, "Yine zorbalık kazandı" diyerek paylaştı.

Açılış sırasında polisler ile Yeneroğlu arasında tartışma yaşandı. Açılış sonrasında polis ekipleri tabelanın kaldırılmasını istedi.

Medyascope'un videosuna yansıyan görüntülerde Yeneroğlu, polisin bu isteğinin hukuksuz olduğunu belirterek karşı çıktı ve Çankaya Emniyeti’nden bir emniyet amiri ile sözlü tartışma yaşadı.

"Kızılay’ın göbeğinde ırkçılık yapıyorsunuz, hukuksuz talimatları uygulamayacaksınız, haddinizi bileceksiniz, saygısızlık, terbiyesizlik yapmayacaksınız" diyen Yeneroğlu’na emniyet amiri, "Susar mısın, sen haddini bileceksin, parmağını sallamayacaksın bana" şeklinde karşılık verdi. Yeneroğlu, "Zamanı gelince hukukun gereği neyse sizin gibi hukuka uymayan tiplere haddini bildireceğiz" dedi. Emniyet amiri de, "Senin gibi tiplerin ne olduğu belli, ahlâksız sensin lan, adam gibi konuş" dedi.

EGM'den yapılan yazılı açıklamada, Türk Polis Teşkilatına uzun zamandır sistematik şekilde saldırıldığı ve Yeneroğlu hakkında suç duyurusunda bulunacakları aktarıldı.