Dünya

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev: Ermenistan hiçbir zaman bu kadar acınası durumda olmamıştı

25 Şubat 2021 17:21

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan'da bugün yaşanan ordunun Başbakan Nikol Paşinyan'a yaptığı istifa çağrısı ardından başlayan olaylara ilişkin "Ermenistan hiçbir zaman bu kadar acınası durumda olmamıştı” dedi.

Ermenistan Silahlı Kuvvetleri, Başbakan Nikol Paşinyan ve hükûmetinin istifasını istedi. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev Ermenistan'da bugün yaşanan ordunun Başbakan Nikol Paşinyan'a yaptığı istifa çağrısı ardından başlayan olaylara ilişkin açıklamada bulundu.

Aliyev, şehit aileleri ve gazilere daire takdim töreninde yaptığı konuşmada, Ermenistan'da neredeyse her gün iç çatışmaların yaşandığını, demokrasi ilkelerinin hiçe sayıldığını kaydetti. Aliyev açıklamasında "Ermenistan hiçbir zaman bu kadar acınası durumda olmamıştı. Onları bu duruma sokan liderleridir, hem ülkeyi 20 yıl yöneten Koçaryan-Sarkisyan rejimi hem de onlardan sonra gelen yönetim" ifadelerine yer verdi. (DHA)

TIKLAYIN: Ermenistan ordusu, Başbakan Paşinyan ve hükûmetinin istifasını istedi; Paşinyan destekçileriyle birlikte sokağa çıktı