Kültür-Sanat

Ayvalık Uluslararası Film Festivali’nden “Yeni Bir …” ödül sürprizi!

"Yeni Bir ..." ödülü Mey|Diageo’nun desteğiyle verilecek

19 Ağustos 2022 12:37

Ayvalık Uluslararası Film Festivali 16-21 Eylül'de kapılarını sinemaseverlere açacak. Bu yıl ilk kez düzenlenecek olan festivalin sürprizi ise geleceğin sinemacılarına vereceği "Yeni Bir ..." ödülü olacak. Ayvalık Uluslararası Film Festivali’nin afişini Ayvalıklı sanatçı Elvan Alpay’ın resimlerinden ilham alan sanat yönetmeni Emel Işıtan tasarladı. 

Ayvalık’ta bu yıl kurulan Seyir Derneği tarafından 16-21 Eylül tarihleri arasında ilk kez düzenlenecek Ayvalık Uluslararası Film Festivali’nin direktörlüğünü Azize Tan’ın, program danışmanlığını Fatih Özgüven’in üstleniyor. 

Ayvalık Uluslararası Film Festivali’nde, yılın merakla beklenen, dünya festivallerinde ses getiren yerli ve yabancı yapımları izleyiciyle buluşacak.

Ayvalık Belediyesi, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Kültür için Alan, Komili, OGM Pictures, ASKEV, Kürşat Ayvalık, MUBI, Milliyet Sanat, Setur Ayvalık Marina, Ayvalıkzade, Ayvalık Ticaret Odası ve Medya Takip Merkez’inin katkılarıyla düzenlenek festival, film gösterimlerinin yanı sıra filmlerle ilişkili söyleşilere, güncel meselelere dair panellere, “Genç Sinema” programına ve çocuklara yönelik atölyelere de ev sahipliği yapacak. 

Festivallerin, düzenlendiği şehirle bağının farkında olarak yola çıkan Ayvalık Uluslararası Film Festivali kapsamında bir yarışma yapılmamasına karşın bu yıldan itibaren “Yeni Bir …” başlığıyla bir ödül verilecek. Mey|Diageo’nun katkılarıyla verilecek 40 bin TL’lik ödül, herhangi bir kategori ayrımı gözetilmeyecek. Ödül,  o yıl içinde sinema alanında gösterdiği başarıyla dikkatleri çeken yeni bir yönetmen, oyuncu, senarist, kurgucu, ses tasarımcısı vb. gibi, teşvik edilmesi gerektiği düşünülen genç bir sinemacıya verilecek.  

Festival afişinde Elvan Alpay ilhamı 

Ayvalık Uluslararası Film Festivali’nin afişi Ayvalıklı sanatçı Elvan Alpay’ın resimlerinden ilhamla tasarlandı. Afişi tasarlayan sanat yönetmeni Emel Işıtan, ana kavramı ‘doğa’ olan aralarında Paris, Köln, Londra, Düsseldorf ve New York’un bulunduğu çeşitli merkezlerde düzenlenen grup sergilerinde yer alan sanatçı Elvan Alpay’ın resimlerinden esinlendi. 

Programın tamamı 9 Eylül’de açıklanacak 

Film gösterimlerinin Vural Sineması ve Ayvalık Büyük Park Amfitiyatro’da gerçekleşeceği festivalin programının tamamı 9 Eylül’de açıklanacak. Biletler aynı Biletix’te satışa çıkacak. Öğrenci biletleri 30 TL, tam biletler 50 TL'den satışa sunulacak.

TIKLAYIN - Ayvalık Uluslararası Film Festivali'nin açılış filmi belli oldu: Ayrılma Kararı