Magazin

Ayşe Arman'dan Ömür Gedik'e 'Can Yaman' tepkisi: Hayvanlara kıyamayan kadın, bir kalemde kadınları harcayıvermiş

06 Aralık 2019 15:16

Hürriyet'ten ayrılan gazeteci Ayşe Arman, son zamanlarda kadınlarla ilgili olarak tartışmalı açıklamaları bulunan oyuncu Can Yaman'a destek veren Hürriyet yazarı Ömür Gedik'e tepki gösterdi. Gedik'in hayvan hakları konusunda bir duyarlı olduğunu hatırlatan Arman, "Gedik, Can Yaman’ın libidal zırvalarını haklı gösterebilmek için kadınları aşağılamaya cüret etmiş. Nasıl yapabilmiş, hayvanlara kıyamayan kadın, bir kalemde kadınları harcayıvermiş" dedi. 

Can Yaman'ın "Oyuncular libidolu ve libidosuz olmak üzere ikiye ayrılır" sözleri ve kendisine hayran birine "Arka odaya geçelim" demesine gelen tepkiler üzerine Ömür Gedik'in Yaman'a destek veren sözleri, Ayşe Arman'ın tepkisini çekti. Arman, Instagram hesabından "Ömür Gedik, Can Yaman’ın libidal zırvalarını haklı gösterebilmek için kadınları aşağılamaya cüret etmiş. Nasıl yapabilmiş, hayvanlara kıyamayan kadın, bir kalemde kadınları harcayıvermiş!!!" yazdı. 

Arman'ın Instagram'daki açıklamasının tamamı şöyle: "Ömür Gedik, Can Yaman’ın libidal zırvalarını haklı gösterebilmek için kadınları aşağılamaya cüret etmiş. Nasıl yapabilmiş, hayvanlara kıyamayan kadın, bir kalemde kadınları harcayıvermiş!!!  Can Yaman kendini gömdü. Seksist, narsisist, maço bir adam olduğunu en antipatik biçimde kanıtladı. Benim anlamadığım, tamam Can Yaman antipatik biri olabilir ama Ömür Gedik’e, bir kadına mı kaldı, o kendini bilmez adamı savunmak???! ’Onunla arka odaya geçme imkanı olsa bir dakika bile düşünmeyecek kadınlar” Ömür Gedik bu cümlenin ne anlama geldiğinin farkında mı acaba? Nasıl bir dönemde yaşadığımızın bilincinde değil herhalde. ‘Ben o cümleyi normal kadınlar için değil onun hakkında yazanları eleştirmek için kurdum!’ diyor. Saçmalayan adama o kadar hayran ki, onu savunabilmek için kadınları yerin dibine sokuyor. Yazık!!!! Kadınların birlik olma ve erkek egemenliğine karşı direnme zamanı. Allah’ın her günü bir Kadın öldürülüyor bu ülkede... Ve o katiller ‘iyi hal indirimi’ alıyorlar, Can Yaman gibi düşünen erkekler tarafından. Ömür Gedik’in yaptığı yanlış ve densiz bir gayretkeşlik. Zırvalayan kendini beğenmiş bir adamı savunabilmek için o adamdan daha ağır biçimde bu ülkenin kadınlarını satıyor!!!!"

Ömür Gedik, Can Yaman'a tepki gösterenlere "Onunla arka odaya geçme imkanı olsa bir dakika bile düşünmeyecek kadınlar” ifadelerinin yer aldığı bir destek vermişti.