Spor

Aynı yıllarda şampiyon olduklarını savunmuştu; Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, 1940-1946 yıllarında şampiyon olan kulüplere çerçeve hediye etti

30 Mart 2021 16:51

T24 Spor

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, 1959 öncesi Türkiye'de oynanan liglerde şampiyonluğu bulunan "Ankara bölgesi" kulüplerini ziyaret etti. Koç, 1940 yılı "Türkiye Futbol Şampiyonası" birincisi Eskişehir Demirspor Başkanı ve 1946 yılı "Türkiye Futbol Şampiyonası" birincisi Gençlerbirliği Başkanına, o yıllardaki şampiyonluklarıyla ilgili basına yansıyan haberlerden oluşan çerçeveler hediye etti. 1959 yılı öncesi şampiyonlukların da sayılması gerektiğini söyleyen ve Türkiye Futbol Federasyonu'na başvuran Fenerbahçe, 1940 ve 1946 yıllarında kendilerinin de şampiyon olduklarını ifade etmişti.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, Genel Sekreter Burak Çağlan Kızılhan, Yönetim Kurulu Üyeleri Fethi Pekin ve Alper Pirşen, Ankara’da geçtiğimiz hafta yaptıkları ziyarette, 1959 öncesi Türkiye Şampiyonlukları bulunan Ankara bölgesi kulüplerinin başkanlarıyla bir araya geldi.

Başkan Ali Koç ve yöneticiler, Ankaragücü Başkanı Fatih Mert, Gençlerbirliği Başkanı Murat Cavcav, Ankara Demirspor Başkanı Haluk Yılmaz ve ayrıca Eskişehir Demirspor Başkanı Gönül Cemoğlu ile görüştü. Görüşmede Ankaragücü Başkan Vekili Sidar Tunca ve Gençlerbirliği Hukuk Müşaviri Kadir Gürten de yer aldı.

Alper Pirşen, kulüp başkanlarına, 1959 öncesi oynanan liglerde alınan şampiyonlukların neden Süper Lig’e dahil edilmesi gerektiğini ve bunun maddi-manevi getirilerini açıklayan bir sunum yaptı.

Başkan Ali Koç, ziyaret sonunda, kulüp başkanlarına takımlarının 1959 öncesi kazandığı Türkiye Şampiyonluklarıyla ilgili basına yansıyan haberlerden oluşan çerçeveler hediye etti. 

"Fenerbahçe'nin resmi sitesinde, 1940 ve 1946 yıllarında şampiyon olduklarını ifade ettikleri kısımlar"

Ankara Demirspor, 1947 şampiyonluğu için TFF'ye başvurdu

Ankara Demirspor, 1947 yılında elde edilen şampiyonluğun kabul edilmesi için Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) başvuruda bulunduklarını açıkladı.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Ankara Demirspor olarak, tarihimize ve taraftarlarımıza karşı olan sorumluluğumuzu yerine getirerek; 1947 yılında elde ettiğimiz Türkiye Şampiyonluğunun kabul edilmesi için TFF’ye başvurumuzu gerçekleştirdik.

Taraftarımıza saygı ile duyurulur."

"1947 yılında Türkiye Futbol Şampiyonu olan Ankara Demirspor Final Grubu'nda 2 takımla toplam 2 maç yaparak şampiyonluğu kazandı. Bu takımlardan biri de Fenerbahçe'ydi."