Gündem

Aylin Sözer son yolculuğuna uğurlandı: "En ağır ceza alması için elimizden gelen her şeyi yapacağız"

Cenazeye ailesi, dostları, akademisyen arkadaşları ve öğrencileri katıldı

31 Aralık 2020 16:56

İstanbul Maltepe'deki evinde öldürülen İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ) Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Aylin Sözer'in cenazesi toprağa verildi. 

Maltepe'deki evinde Kemal Ayyıldız tarafından katledilen akademisyen Dr. Aylin Sözer için Gülsuyu 122 Evler Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Sözer'in cenazesi burada kılınan namazın ardından Gülsuyu Mezarlığı'nda defnedildi. Cenaze törenine Sözer'in ailesi, dostları, akademisyen arkadaşları ve öğrencileri katıldı. Cami girişinde cenazeye gelenlere yakalarına takmaları için Sözer'in siyah beyaz bir fotoğrafı ve papatya verildi.

Anne ve babası güçlükle ayakta durdu 

Anne Safiye ve Baba Ayhan Sözer, kızlarının tabutu başında güçlükle ayakta durdu. 20 yaşındaki oğlu Arda Çapan ise dedesinin yanından bir an olsun ayrılmadı. Göğsünün üzerine kızı Aylin Sözer'in fotoğrafını takan baba, ayakta durmakta zorlanınca bir süre sonra sandalyeye oturtuldu. Acılı aileye yakınları baş sağlığı dileklerinde bulunarak destek olmaya çalıştı. Baba Ayhan Sözer ise cenaze töreninde yanlarında bulunan öğrencilere ve kızının çalışma arkadaşlarına teşekkür etti.

Tabutunun başına kırmızı tülbent konuldu

Öğrencilerinin "Kırmızı saçlı iyilik meleğimiz'' dediği Sözer'in tabutu başında bulunan pembe tülbent kardeşi Nilay Sözer tarafından kaldırıldı ve yerine kırmızı bir tülbent konuldu.

Öğrencileri tabutun yanından ayrılmadı 

Aylin Sözer'in cenaze törenine katılan öğrencileri de hocalarının arkasından gözyaşı döktü. Cenaze namazının kılınacağı camiye ellerinde Aylin Hoca'nın "İyilik Meleğimiz Seni Unutmayacağız" yazılı fotoğrafıyla gelen öğrencileri, fotoğraf çerçevesini tabutun önüne koydu. Sözer'in fotoğrafının yanından bir an olsun ayrılmayan öğrencilerinden biri, cenaze namazı kılındığı sırada gözyaşlarına boğuldu.

Ailesi ve sevenleri tabutun arkasından mezarlığa yürüdü 

Sözer'in tabutu, kılınan namazın ardından omuzlanarak caminin yakınındaki Gülsuyu Mezarlığı'na götürüldü. Ailesi ve sevenleri tabutun arkasından yürüyerek Sözer'in toprağa verileceği yere geldi. Sözer, burada gözyaşları içinde toprağa verildi.

Avukatından açıklama: En ağır ceza alması için elimizden gelen her şeyi yapacağız

Avukat Okan Göler cenaze töreninin ardından yaptığı açıklamada, "Maktul ailesinin avukatıyım. Bugün Türkiye'de bir anne bir evlat, bir öğretmen yakılarak bir canavar tarafından katledilmiştir. Dosyanın sonuna kadar takipçisi olacağız. Sanığın en ağır ceza alması için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Dosya hakkında kısaca bir bilgi verilmek gerekirse de şu an dosya İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'ndadır. Ve soruşturma aşaması devam etmektedir. Soruşturma devam ettiğinden dolayı dosya hakkında net bir bilgiye sahip değiliz. Net bir bilgiye sahip olduğumuz takdirde gerek yazılı gerek sözlü kamuoyuna bir bilgilendirme yayınlayacağız" dedi.