Spor

Avrupa Gençler Tekvando Şampiyonası'nın ilk gününde 2 altın madalya

Server Balaban ve Azra Çavuş, şampiyonluklarının ardından Ay-yıldızlı bayrakla tur attı

04 Ekim 2019 21:53

Avrupa Gençler Tekvando Şampiyonası'nın ilk gününde, 48 kilo erkeklerde Server Balaban ve 44 kilo kızlar dalında Azra Çavuş birer altın madalya kazandı. 

Avrupa Tekvando Birliği (WTE) tarafından İspanya'nın Marina D'or bölgesinde düzenlenen Avrupa Gençler Tekvando Şampiyonası'nın ilk gün müsabakaları bugün gerçekleştirildi. 45 ülkeden 575 sporcunun mücadele ettiği şampiyonanın ilk gününde erkeklerde 45, 48, 51, 55, kızlarda ise 42, 44, 46 ve 49 kilolarda müsabakalar yapıldı. Şampiyonaya 34 sporcu ile katılan Türkiye'yi, müsabakalarında bugün 8 sıklette 11'i erkek 5'i kız olmak üzere 16 sporcu temsil etti.

Türkiye adına ilk gün 2 altın madalya kazanan sporcular Balaban ve Çavuş, şampiyonluklarının ardından Ay-yıldızlı bayrakla tur attı. Şampiyonanın gün sonunda gerçekleştirilen ödül töreninde, İstiklal Marşı 2 defa okundu. 

Şampiyonanın 2'nci gününde 9 sporcu yarışacak

Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, Türkiye olarak gururlu ve sevinçli olduklarını söyledikten sonra, "İki sporcumuz ilk gün müsabakalarında 2 altın madalya kazanarak bizleri gururlandırdı. Altyapıya verdiğimiz önemin karşılığı olan bu güzel sonuç gelecekte inşallah onlara büyük başarıların kapısını açacak. Türkiye, olarak gururluyuz, sevinçliyiz. Kalan müsabakalarda da en iyi sonuçları almak istiyoruz" dedi.

​Üç gün sürecek şampiyonanın 2'nci gününde 6 sıklette 9 Türkiyeli sporcu madalya için yarışacak. (DHA)