Dünya

Atina'dan Erdoğan'ın Yunan adaları çıkışına yanıt: Tarih dışı iddialar uluslararası hukukun yerine geçemez

10 Haziran 2022 10:33

T24 Dış Haberler

Yunanistan, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Yunan adalarının silahlandırılmaması ile ilgili söylemlerini reddettiklerini bildirdi.

Yunanistan hükümet sözcüsü  Yannis Oikonomu, "Tarih dışı iddialar ve dayanağı olmayan mitler uluslararası hukuk ve anlaşmaların yerine geçemez" dedi.

"Hiçbir şey, hiçbir şekilde egemenlik haklarımız ve ulusal egemenliğimize zarar veremez" diyen Oikonomu, "Bu yüzden Türkiye'ye kışkırtıcı taktiklerine son verme ve tek yolun uluslararası hukuk dahilinde sorumlu ve dürüst temaslardan geçtiğini anlama çağrısında bulunuyoruz" ifadelerini kullandı. 

Perşembe günü İzmir Seferihisar'da gerçekleştirilen Efes-2022 Tatbikatı'nın Seçkin Gözlemci Günü faaliyetlerini izleyen Erdoğan, "Yunanistan'ı bir asır önce olduğu gibi pişmanlıkla sonuçlanacak hamlelerden uzak durmaya, aklını başına almaya davet ediyoruz. Kendine gel. Türkiye adaların silahlandırılması konusunda uluslararası anlaşmaların kendine tanıdığı hakları kullanmaktan geri durmayacaktır" demiş ve "Şaka yapmıyorum, ciddi söylüyorum" diye devam etmişti.