Kültür-Sanat

'Aşkölsün' ve 'Sen Gülersen, Caner Güler' Baba Sahne'de

07 Ekim 2019 13:56

Baba Sahne’nin ödüllü prodüksiyonu “AşkÖlsün” ve Caner Güler’in eğlenceli gösterisi “Sen Gülersen, Caner Güler”, Baba Sahne’de seyirciyi doyasıya gülmeye davet ediyor. 13 Ekim Pazar saat 16.00’da “AşkÖlsün”, 20.30’da ise “Sen Gülersen, Caner Güler” art arda izlenebilir.

Tiyatroseverleri ilişkilere, gündelik hayata dair hem eğlenceli hem de hüzünlü bir sorgulamaya davet eden “AşkÖlsün”; 13 Ekim 2019 Pazar günü saat 16.00’da sahnelenecek. Günay Karacaoğlu’nun tek başına rol aldığı “AşkÖlsün”, sevmek ve sevilmek üzerine kurgulanmış trajikomik bir hayat hikâyesi... Murat İpek’in yazdığı, Barış Dinçel’in yönettiği kahkaha dolu oyun aynı zamanda Baba Sahne’nin ilk prodüksiyonu.

Aynı günün akşamında, saat 20.30’da ise; çok sevilen dizilerin başarılı senaristi Caner Güler’in kişisel talihsizliklerinden renkli bir seçki sunduğu eğlenceli gösterisi “Sen Gülersen, Caner Güler” Baba Sahne’ye konuk olacak. “Ayrılsak da Beraberiz”, “Çocuklar Duymasın”, “Yarım Elma”, “Seksenler”, “Yasemince”, “En Son Babalar Duyar”, “Emret Komutanım” gibi onlarca dizinin senaryosuna imza atan Caner Güler, bu defa eğitimini aldığı asıl iş olan oyunculuğu yapmak üzere sahneye çıkıyor ve yaşadığı gerçek olayları anlattığı “Sen Gülersen, Caner Güler” adlı tek kişilik gösterisiyle güldürüyor.

'Aşkölsün' hakkında

Günay Karacaoğlu’na 42. İsmet Küntay Tiyatro Ödülleri’nde En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü getiren “AşkÖlsün”; kepçe kadar yüreğiyle, kaşık kadar haline bakmadan hayat denen bu kazanın altını üstüne getiren bir kadının hikâyesi... Yaptığımız seçimler bize mi aittir yoksa bize dayatılanlar mıdır? Yağan yağmurun sevmekle, sahile vuran dalgaların aşkla, rüzgârda dalgalanan başak tarlalarının sevilmekle alakası var mıdır? Durup hatırlamak ya da hatırlayamamak nasıl karşılık bulur?

Murat İpek’in kaleme aldığı, Barış Dinçel’in yönettiği “AşkÖlsün” oyunun sahne ve kostüm tasarımı da Dinçel’in imzasını taşıyor. Müziklerini Çiğdem Erken’in hazırladığı oyunun ışık tasarımı Yakup Çartık’a ait.