Gündem

Askeriyedeki gazino, kantin ve sosyal tesislerin özelleştirilmesinin önünün açan düzenleme Meclis'te

23 Kasım 2019 13:09

BirGün'den Hüseyin Şimşek'in haberine göre torba kanun teklifindeki Sahil Güvenlik Komutanlığı Kanunu ile Jandarma Kanunu’nda düzenlemeler içeren maddelere göre, bu teşkilatlara bağlı yatakhaneler, gazinolar, sosyal tesisler, özel, yerel ve kış eğitim merkezleri ile kantinlerin tamamı, bir kısmı veya bazı şubeleri özel teşebbüslere kiraya verilebilecek.

Üyelik dönemi

Ayrıca Türk Silahlı Kuvvetleri’nin tüm birimlerinde, sosyal tesisler, eğitim merkezleri, gazino gibi yerler için “üyelik” uygulaması başlatılması da öngörülüyor. Teklifle bu yerleri kullananlardan üye aidatı ve kart ücretinin alınması da hükme bağlanıyor.

"Gariban askerin temel ihtiyaçlarını karşıladığı yerleri özelleştirecekler"

Özelleştirmede sıranın kışlalara gelmesini değerlendiren İçişleri Komisyonu üyesi, CHP’li Ali Öztunç, “SEKA, şeker fabrikaları, TEKEL, TÜPRAŞ gibi önemli yerleri birer birer sattılar ve kamuya ait değerli olan hiçbir şey kalmadı. Şimdi askeriyenin en değerli birimlerine göz diktiler” dedi.

AKP’nin yandaşlara yeni bir rant kapısı sağlamak için bu yola başvurduğunu ifade eden Öztunç, “Gariban askerin temel ihtiyaçlarını karşıladığı yerleri özelleştirecekler. Yandaşlarını bu kez bu yolla zenginleştirecekler. Bugüne kadar dar gelirli askerler özel yerlere göre daha uygun fiyatlara ihtiyaçlarını giderdikleri yerler artık kar odaklı işletmelere dönüşecek. Bu yolla hem kamu hem de askerler mağdur olacak” diye konuştu.