Gündem

Arınç'la gerilim bitmiyor; Erdoğan: "KHK faciadır" sözünü esefle karşılıyorum

05 Kasım 2019 13:25

Partisinin grup toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç'ın tartışma yaratan, "KHK uygulamaları bir faciadır" sözüne yanıt verdi.

"Esefle karşıladım" diyen Erdoğan, "Bugün zaten bir toplantımız var, bunu da kendi aramızda değerlendireceğiz" dedi.

Erdoğan'ın grup toplantısı konuşması için TIKLAYIN

Arınç ne demişti?

Gazeteci Kemal Öztürk'ün sorularını cevaplayan Arınç, “KHK bir faciadır. Katıldığım televizyon programlarında KHK’ya dikkat çekmek için Yüksek İstişare Kurulu (YİK) maaşımın yarısını öğrencilere burs olarak, yarısını da KHK mağdurlarına vereceğimi söylemiştim. Çok eleştirildim fakat ben sadece KHK faciasına dikkat çekmek istedim” demişti.

Arınç konuşmasının devamında, "Çevremde o kadar çok bu felaketi yaşayan insan var ki, ben onlara acıyor ve merhamet ediyorum. Onlardan da özür diliyorum. Evime temizlik yapmaya gelen, daire başkanlığından ihraç edilen bir kadını gördükçe, eşi polis ihraç edilen bir kadını gördükçe ben yerin dibine geçiyorum. İhraç etmeyip şu yapılabilirdi; ben sizi 'gri liste'ye aldım. Ne olduğunuzu da çok bilmiyorum. Sizinle çalışmak istemiyorum. Fakat bu güne kadarki bütün yasal haklarınızı size geri veriyorum. Siz kamuda çalışmayın, gidin nerede çalışıyorsanız çalışın. Fakat insanlar böyle ihraç edilince yurt dışına çıkamıyor. Özel sektörde de ‘terörist’ yaftası yediği için iş bulamıyor. Pazarda da ‘terörist’ olarak görüldüğü için limon satamıyor. Sonunda OHAL süresince yargı yoluna da gidemiyor" ifadelerini kullanmıştı.

Kalın, "Faciadır' dediğinizde, 15 Temmuz faciasını gölgeleyen bir tutum gibi algılanır" demişti

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Arınç'ın “KHK uygulamaları bir facia” sözlerini değerlendirmiş, KHK’ların olağanüstü şartlarda çıkarıldığına değinerek, “Bir faciadır dediğinizde, 15 Temmuz faciasını gölgeleyen bir tutum gibi algılanır” demişti. Kalın, Arınç’ın sözlerinin şahsi fikri olduğunu Yüksek İstişare Kurulu'nu bağlamayacağını vurgulamıştı.

Kalın'ın açıklamaları için TIKLAYIN