Spor

Arda Turan'dan 'Orhan Veli Gencebay' açıklaması: Ben nerede öyle bir ifade kullanmışım? Gören, duyan?

25 Temmuz 2022 17:49

Galatasaray ile sözleşmesi biten ve henüz bir takıma imza atmayan Arda Turan, sosyal medyada hakkında çıkan 'Orhan Veli Kanık'a, Orhan Veli Gencebay dedi' şeklinde yapılan paylaşımlara tepki gösterdi. Turan, "Ben nerede öyle bir ifade kullanmışım? Gören, Duyan? Edebiyatla ilgilenin. Edebiyat, yalan atmaktan uzaklaştırır. Edepli olmakla da yakından ilgilidir" dedi. 

Orhan Veli Kanık'a, 'Orhan Veli Gencebay' dediği iddia edilen Arda Turan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Bana atfedilen 'Orhan Veli Gencebay' ifadesi, sanıyorum ki 'Sait Faik Abasıyanık Kitabı' şeklindeki o yaygın espriden ilhamla uydurulmuş olsa gerek. Uyduranlara sormalı: Ben nerede öyle bir ifade kullanmışım? Gören, duyan?" ifadelerini kullandı. 

Turan ayrıca, "Yeri gelmişken de söylemeli: Edebiyatla ilgilenin; edebiyat, yalan atmaktan uzaklaştırır. Edepli olmakla da yakından ilgilidir çünkü. Sait Faik Abasıyanık ya da Orhan Veli Kanık gibi güzel adamlar özleniyor bu yüzden. Keşke halen aramızda yaşasaydılar; piyasa, yalan yazanlara ve yalanlara hemen kananlara kalmazdı" dedi.