Medya

"'Antiemperyalist mücadele'ye takılan yeni isim 'Beka sorunu' olmuş"

Fatih Altaylı: Buna 'Beka sorunu' demek çok da içime sinmiyor"

03 Mart 2019 12:30

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, “Türkiye’nin bir beka sorunu yoktur. Beka meselesinin yerel seçimlerle zaten bir ilgisi de yoktur” sözleriyle ilgili Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Mehmet Uçum’un kendisine attığı mesajı köşesine taşıdı.

Altaylı, Uçum’un “Beka; Cumhuriyetle birlikte emperyalizme karşı devamlılığı olan varoluş mücadelemizdir. Bugün ise Beka küresel emperyalizme karşı insanlık ve Türkiye adına ülke liderimizin yaptığı itirazla herkesin sahip çıkması gereken, bağımsızlığımız ve bütünlüğümüz için temel değer olmuştur” cevabıyla ilgili “Anladığım kadarıyla ‘Antiemperyalist mücadele’ye takılan yeni isim ‘Beka sorunu’ olmuş” değerlendirmesinde bulundu.

Fatih Altaylı'nın "'Antiemperyalist mücadele'ye takılan yeni isim 'Beka sorunu'" başlığıyla yayımlanan yazısının ilgili bölümü şöyle:

“Türkiye’nin bir beka sorunu yoktur. Beka meselesinin yerel seçimlerle zaten bir ilgisi de yoktur” diye yazınca elbette bir yanıt geldi.

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı, uygulanmakta olan Anayasa’nın da mimarları arasında yer alan, yılların dostu Mehmet Uçum bir mesaj attı.

Uçum şöyle yazmış:

“Beka Meselesi:

Beka; Cumhuriyetle birlikte emperyalizme karşı devamlılığı olan varoluş mücadelemizdir. Bugün ise Beka küresel emperyalizme karşı insanlık ve Türkiye adına Ülke Liderimizin yaptığı itirazla herkesin sahip çıkması gereken, bağımsızlığımız ve bütünlüğümüz için temel değer olmuştur.

Bu konuda yapılan vurgular Türkiye’nin bu yüzyıldaki geleceği için son derece önemlidir. Yeter ki doğru bir yaklaşımla Beka meselesi anlatılsın.

MHP’nin de doğru yaklaşımla Beka üzerinde durması hakikaten çok değerlidir. Bu mecrayı kapsayıcı bir Beka anlayışıyla etkilemek ve mümkünse yönlendirmek gerekir.

Beka ve Türkiye fikri birlikte işlenmelidir. Bizim herkesi kapsayan Türkiye fikrini artık inşa etmemiz gerekiyor.

Tüm bunların aktüel siyaseti aşan bir şekilde anlatılmasının çok gerekli ve kıymetli olduğunu düşünüyorum.

Türkiye’nin yurtsever fikri mecralarının bu konuya odaklanmasının gerekli olduğu görüşündeyim.”

Anladığım kadarıyla “Antiemperyalist mücadele”ye takılan yeni isim “Beka sorunu” olmuş.

Uçum “Fatihciğim, bir Türkiye fikri inşa etmemiz gerekiyor, herkesi kapsayan, aktüelin üzerindeki bakış açısıyla buna katkı yapacağına inanıyorum” diye de eklemiş.

Sevgili Uçum, Türkiye’de herkesi kapsayan, kimseyi dışlamayan bir milli mücadele için elimden gelen her şeyi yapmaktan asla kaçmayacağımı bilirsin.

Yine de buna “Beka sorunu” demek çok da içime sinmiyor ya da hoşuma gitmiyor.

Hoşuma gitmeyen bir başka şey ise bu konuda kimin ne kadar samimi olduğunu bilmemek…"