Gündem

Antalya'da darp edilen Kürt öğrenciler okulu bıraktı

Öğrencilere, “Yurttan süresiz çıkarma cezası ile cezalandırılmanız gerekmektedir” diye yazı gönderen yurt, savunma istedi

07 Aralık 2019 15:45

Antalya Akdeniz Üniversitesi Korkuteli Meslek Yüksek Okulu’nda okuyan 3 Kürt öğrenci, kaldıkları Kredi Yurtlar Kurumu’na (KYK) ait binada 1 Kasım’da ülkücü oldukları belirtilen 16 kişilik grubunun saldırısına uğramıştı. Saldırganlar “Kürt ve HDP’lileri burada barındırmayacağız” diyerek öğrencileri boş bir odada darp etmişti. Yaralanan öğrenciler, hastanede tedavi edildikten sonra saldırganlar hakkında şikâyetçi olmuştu. 16 saldırgan “Basit yaralama” suçundan ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılmıştı.

Mezopotamya Ajansı'ndan Mehmet Aslan'ın haberine göre saldırıya uğrayan 3 öğrenci can güvenlikleri olmadığını belirterek okulu bıraktı. Öğrenciler, yurt idaresinin kendilerine “Yurttan süresiz çıkarma cezası ile cezalandırılmanız gerekmektedir” diye yazı gönderip savunma istediğini söyledi. Yurt idaresince öğrencilerden istenilen savunma yazıda şöyle denildi:

“01.11.2019 tarihinde saat 00.20 civarında Mevlüt Gülenç, Mertcan Yaman, Emre Can Polat isimli öğrencilerin sizi Ali Bütkül, Ahmet Biçer isimli öğrencileri alarak başka bir odaya götürdüğü, odada kavga ettiğiniz ve Ahmet Biçer’in darp edildiğinin tespit edilmesi nedeniyle Yurt İdare ve İşletme Yönetmeliğinin 23. Madde (2-k) bendi ‘Yurt Öğrencileri üzerinde siyasi baskı kurmak’ ve 23.Madde (2- n ) bendi ‘Fiziki kuvvet uygulayarak yurt öğrencileri üzerinde baskı uygulamak. Hakimiyet kurmak, sindirmek’ gereğince yurttan süresiz çıkarma cezası ile tecziye edilmeniz gerekmektedir. Yurt İdare ve işletme Yönetmeliğinin 26- 1 maddesi gereği, ‘Disiplin cezası verilirken öğrencinin yurt içinde ve dışındaki hal ve hareketi, yurt idaresi ve arkadaşlarına karşı tutumu, fiil veya hallerin ne gibi şartlar altında işlenmiş olduğu psikolojik durumu ve diğer sebeplerde göz önünde bulundurularak bir derece ağır veya hafif ceza verilebilir. Konu hakkındaki savunmanızı yazmanızı rica ederim.”