Gündem

Ankara'da yeni baro için 2 bin imza toplandı

""Türkiye Barolar Birliği Avukatlık Kanunu Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmişti

30 Mart 2021 11:18

Resmi Gazete’de 15 Temmuz 2020 tarihinde yayımlanarak yürürlüğe giren ‘Çoklu baro’ düzenlemesinin üzerinden 8.5 ay geçti. Bu süreçte İstanbul’da ikinci baronun kuruluşu gerçekleştirilirken, Ankara Barosu tarafından ‘kamu avukatlarına baskı yapılarak zorla üye yapıldığı’ yönündeki iddialar ile gündeme gelen Ankara 2 No’lu Barosu da gerekli 2 bin imza sayısını geçti. Ankara 2. No’lu Barosu, üyelik işlemlerinin Adliye'de kurulan stant üzerinden ve oluşturulan 80 kişilik ekibinin ikili görüşmeleriyle tamamlandığını ifade etti. 

 Gazete Duvar'dan Müzeyyen Yüce'nin haberine göre; "Çoklu baro" düzenlemesinin yürürlüğe girdiği günden bugüne yoğun bir çalışma sürecinden geçtiklerini belirten Ankara 2 No’lu Baro Kurucular Kurulu Üyesi Eyüphan Korkmaz, şu ana kadar toplanan imza sayısının 2 bin 30 olduğunu kaydetti. Covid-19 salgını gerekçesiyle ikinci baro kurma çalışmalarının kısmen aksadığını ifade eden Korkmaz, “Çok kötü bir salgın sürecinden geçiyoruz. Bu süreçte avukat meslektaşlarımıza ulaşmakta zorluk yaşadık. Zaten acele etme, bir yere yetişme gibi bir kaygımız da yoktu. O yüzden sakince, emin adımlarla ilerledik. Gerekli olan 2 bin bandını biraz geçtik; ancak biraz daha imza toplanmasını bekliyoruz. Şu an imza veren meslektaşlarımızın üye kayıt işlemleri, belgelerin tamamlanması çalışması sürüyor” diye konuştu.

"Acelemiz yok, İçişleri Bakanlığı’nın hemen kurmanız lazım gibi bir tarih de vermedi"  

Korkmaz, Türkiye Barolar Birliği’ne kuruluş belgesini nisan ayı içerisinde teslim etmeyi planladıklarını işaret ederek, öncelikle geçici genel kurul, hemen akabinde ise genel kurullarını yaparak faaliyete geçeceklerini kaydetti. Ankara 2 No’lu Barosu kurulurken polemikten uzak durmak istediklerinin altını çizen Korkmaz, "Acelemiz yok. İçişleri Bakanlığı’nın hemen kurmanız lazım gibi bir tarih de vermedi. Nisan ayı içerisinde kurmayı planlıyoruz. Bu süreçte imza sayısı da yükselir. En azından bazı polemiklerden uzak durmuş oluruz” diye konuştu. 

TIKLAYIN - Ankara Barosu: Avukatlara ‘çoklu baro’ baskısı iddiası incelensin

TIKLAYIN - Çoklu baro yürürlüğe girdi: 2 bin avukatın katılımıyla yeni baro kurulabilecek, TBB'de delege sistemi değişti