Gündem

Ankara’da 'sirk' operasyonu

Temsili görsel

16 Kasım 2019 11:11

Ankara Emniyet Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri kendilerini asker, polis ve savcı olarak tanıtan dolandırıcılara yönelik uzun süre gerçekleştirdiği takip sonucunda çeteyi çökertti. Çete liderinin isminin 'Akrobat' olması nedeniyle düzenlenen operasyona 'Sirk' ismi verildi. 

İHA'nın haberine göre, Akrobat lakaplı elebaşı Ö.E isimli kişi polis ekiplerinin çalışmaları sonucunda dolandırdığı kişilerin parasıyla bir binaya girerken yakalandı. 'Akrobat'ın sağ kolu D.Y isimli kişinin de kandırdığı vatandaşlardan elde edilen paraları çalıştığı kargo firması aracılığıyla transfer ettiği kaydedilirken; zanlılar bulundukları adreslere düzenlenen eş zamanlı operasyonlarla yakalandığı belirtildi.

Şüpheliler üzerinde ve adreslerinde yapılan aramalarda özellikle yaşlı vatandaşlardan dolandırarak aldıkları 24 Reşat altını, 4 bilezik, 400 dolar, 1 alyans ele geçirildi. Olayı gerçekleştiren çete üyelerinden, D.Y. , E.O. , Ö.E isimli zanlılar emniyet işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edilerek tutuklandı ve ceza evine gönderildi.