Gündem

Ankara'da "erken seçim" tartışmaları | İktidar kulisi: Seçim tarihi belli

Son dönemde erken seçim tartışmaları Ankara'nın öne çıkan gündemlerinden biri

29 Mayıs 2022 08:17

AKP kulislerinde seçimlerin Haziran 2023'te değil, gelecek yıl Nisan ayı sonunda bitecek Ramazan'ın hemen ardından, mayıs ayında yapılacağı konuşuluyor. 

Gazete Duvar'ın haberine göre; erken seçim tartışmaları son günlerde yeniden Ankara’nın öne çıkan gündem başlıklarından biri oldu.

“İktidar bu ekonomik tabloda 2022 kışını çıkaramaz, erken seçim olacak” diyenler 6 Kasım 2022'de erken seçim yapılacağını öne sürerken, iktidar cephesi ısrarla “Seçim zamanında olacak” demeyi sürdürüyor. Ancak bahsedilen tarih Haziran 2023 değil. AKP kulislerinde seçimin gelecek yıl nisan ayı sonunda bitecek Ramazanın ardından mayıs ayında yapılacağı belirtiliyor.

"Sorun var ama açlık noktasında değil"

Meclis kulislerinde ekonomik zorluklarla ilgili değerlendirme yapan AKP'li bir yönetici, “Tamam sorun var ama açlık noktasında bir durum yok. Yazın gelmesi ile meyve sebze fiyatları düşmeye başladı. Tüketim ürünlerine baktığımızda tek düşüş süt ve süt ürünlerinde görünüyor. Bunun dışında ciddi düşüş yok. Bakın sanayinin çarkları dönüyor, üretim sürüyor. İhracat yüksek. İşsizlik rakamlarında ciddi artış yok. Alım gücünü artırmaya dönük adımlar atıldı, devamı da gelecektir. Bir de fırsatçılığa karşı denetimi artırmamız gerek. Zamanla bunlar çözülecek” diyor.