Gündem

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Batıkent'teki köpek katliamı soruşturmasında duruşmaya çağrıldı

9 Nisan 2019 tarihinde 13 sokak köpeği zehirlenerek öldürülmüştü

18 Mayıs 2019 13:26

Ankara'nın Batıkent ilçesinde 9 Nisan 2019 tarihinde 13 sokak köpeğinin zehirlenerek öldürülmesi ve yaralanması olayı ile ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca başlatılan soruşturma ve açılan davaya ilk kez bir Büyükşehir Belediyesi müdahil oluyor.

Ankara Adliyesi’nde 24 Eylül tarihinde saat 09.20’de gerçekleşecek ilk duruşmaya müşteki sıfatıyla Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından davet edilen Ankara Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’de ilk kez hayvanlara yönelik şiddeti içeren bir konuda açılan davanın takipçisi olacak.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin sosyal medya hesabı üzerinden Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmaya müdahil olma başvurusunda bulunulduğunu ve bu talebin kabul edildiği duyuruldu. Paylaşımda şöyle dendi:

"Türkiye'de Bir İlk... Ankara'da yaşanan ve tüm Türkiye'de büyük infial uyandıran sokak köpeklerinin zehirlenmesi olayı ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmaya Büyükşehir Belediyemizin müdahil olma başvurusu sonuç verdi."