Gündem

Ankara Barosu Başkanı Koronel ve yönetimi, TBB Başkanı Sağkan ile Anıtkabir'i ziyaret etti

"Kıymetini her gün daha çok anladığımız hukuk devletinin Başkent Barosunun yönetimi, avukatları ve stajyer avukatları olarak karşında bulunuyoruz"

10 Aralık 2021 19:50

Ankara Barosu’nun yeni başkanı Kemal Koranel ve yönetim kurulu üyeleri, Anıtkabir'i ziyaret etti. Baro yönetimine Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan da eşlik etti.

Ankara Baro Başkanı Erinç Sağkan, Türkiye Barolar Birliği’nin 36. Olağan Genel Kurul’da Birlik Başkanlığı’na seçilmişti. Sağkan’dan boşalan koltuğu ise Ankara Barosu Başkan Yardımcısı Kemal Koranel getirilmişti.

Baro Başkanı Koranel ve yönetim kurulu üyeleri Anıtkabir'i ziyaret ederek, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün mozolesine çelenk koydu. Koranel ve yönetim kurulu üyelerine Birlik Başakın Erinç Sağkan da eşlik etti.

Anıtkabir Özel Defteri’ni de imzalayan Koranel, deftere şunları yazdı:

“Aziz Atatürk, bugün karşında; en gösterişli yapılardan bile çok ışık saçan ve bir ülkenin aydınlık geleceğine adanmış, yoktan var edilen bilim yuvalarında hukuku ve hukukçu olmayı öğrenen, özgür bir memlekette yüzüne memleketinin özgür rüzgarları değen, en çok barışa ve hiç durmadan ilerlemeye inanan aydınlık nesillerin fertleri olarak bulunuyoruz. Biz bugün karşında, bir kimsenin lütfuna terk edilmiş kara bir düzenin değil Cumhuriyet’in hiç sönmeyecek ateşini minicik elleriyle hayatı boyunca taşıyacak, seni tanıyacak, tanıdıkça daha çok sevecek ve aydınlık yolundan bir saniye dahi ayrılmayacak gelecek bahşettiğin çocukların anneleri ve babaları olarak bulunuyoruz.

"Hukukun üstünlüğünü elimizde tutmak uğruna verdiğimiz şehitlerle karşında duruyoruz"

Hukuku, hukukun üstünlüğünü ve bağımsız yargıyı bir damla kanımızı dökmemize gerek kalmadan elde ettiğimiz ancak elimizde tutmak uğruna onlarca Cumhuriyet ve adalet şehidi verdiğimiz, kıymetini her gün daha çok anladığımız hukuk devletinin Başkent Barosunun yönetimi, avukatları ve stajyer avukatları olarak karşında bulunuyoruz. Aziz hatıran, ne tarih kitaplarında ne de sadece belleklerimizde ve kalplerimizdedir. Aziz hatıran ve bahşettiğin laik Cumhuriyet; atan kalpleriyle bizzat karşında ve huzurunda bulunan milyonlarda, ülkenin dört bir yanına yayılmış ormanlarda, bacası tüten fabrikalarda, güneş gibi doğan köy okullarında, özgür sokaklarında, erkekten geri durmak şöyle dursun; herkesten birkaç adım önde yürüyen kadınlarımızın kararlılığında, çocukların güzel gözlerinde ve günün birinde bir Mustafa Kemal olabilme umutlarında, bugün huzurunda bulunduğumuz bu toprak parçası ve üzerinde bulunan ağaçların köklerindedir.

Bizlere bıraktığın laik, modern ve aydınlık Cumhuriyet’in kıymetini her geçen gün daha çok anlıyor, mirasına daha çok bağlanıyoruz. Hayattaki en büyük gururumuz, bizi kul değil birey yapan aydınlık Cumhuriyetinin hukukçu muhafızları olmaktır. Yolumuz yolun, güneşimiz ışığındır.”