Gündem

"Anılarımı canlandırmak için çaldım" demişti; ambulans hırsızı hakkında 10 yıla kadar hapis istemi

16 Kasım 2019 13:46

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin hasta nakil ambulansını anahtarı üzerindeyken gece saatlerinde çalarak ormanlık alana giden Emre Çelik, polisin operasyonuyla yakalanarak gözaltına alınmış, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Çelik hakkında savcılıkça yürütülen soruşturma tamamlandı. İddianamede şüphelinin 10 yıla kadar hapsi istendi.

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin hasta nakil ambulansı anahtarı üzerinde olduğu sırada gece saatlerinde çalındı. İhbar üzerine Alarma geçen polis, ambulansı Göktürk Tabiat Parkı yakınında bulunan ormanlık alanda buldu. Ambulansa yaklaşan polis, içindeki şüpheliyi görünce havaya ateş açtı. Ambulansta oturan 34 yaşındaki Emre Çelik gözaltına alındı. Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilerek ifadesi alınan Çelik, ilk ifadesinde "10 sene önce bir sağlık kuruluşunda çalışmıştım Ambulansların nerede bırakıldığını biliyorum. Yoldan geçerken gördüm ambulansı, hem hava soğuktu o yüzden hem de eski anılarımı canlandırmak için böyle bir şey yaptım" dediği öğrenilmişti.

Eşinden ayrıldığı için bunalımda olduğunu belirten Çelik'in Ankara'da oturan annesinin kayıp başvurusunda bulunduğu kaydedildi. Ambulansı kalacak yeri olmadığı için çaldığını söyleyen şüphelinin "Hakaret" ve "yaralama" suçundan kaydının olduğu da öğrenilmişti.

Sabah'tan Atakan Irmak'ın haberine göre, emniyette işlemleri tamamlanan şüpheli, adliyeye sevk edildi. Nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliği'nde ifade veren genç adam 2018 Kasım ayında evlendiğini, bu evliliğe eşinin ailesinin karşı çıktığını, bu nedenle Ankara'dan İstanbul'a taşındıklarını ifade etti. Eşinin halasından kayınpederinin eşini taciz ettiğini öğrendiğini iddia eden Çelik, bu nedenle kayınbiraderi ve kayınpederi tarafından darp edildiğini ileri sürdü.

"Eşime ulaşmak için ambulansı kaçırdım"

15-20 gündür dışarıda kaldığını ve daha öncede ambulans şoförlüğü yaptığından aracı çaldığını söyleyen Çelik, eşine ulaşmak amacıyla bu eylemi gerçekleştirdiğini iddia etti. Şüphelinin avukatı Begüm Güngör, Emre Çelik'in hırsızlık amacıyla ambulansı çalmadığını, dışarıda kaldığı ve ısınmak amacıyla bu eylemi gerçekleştirdiğini ifade ederek müvekkilinin tutuksuz olarak yargılanmasını talep etti. Sorgu işlemleri de tamamlanan şüpheli 'Kamu kurum ve kuruluşlarında kamu hizmetine özgülenmiş eşya hakkında nitelikli hırsızlık' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı. Yürütülen soruşturma sonunda Emre Çelik hakkında iddianame düzenlendi. 'Kamu kurum ve kuruluşlarındaki eşya hakkında hırsızlık' suçu kapsamında 10 yıla kadar hapsi istenen Çelik önümüzdeki günlerde İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'nde hâkim karşısına çıkacak.