Kültür-Sanat

Anadolu Ateşi'nden yıkılacağı iddia edilen Aspendos Arena hakkında açıklama

20 Nisan 2021 15:14

Anadolu Ateşi, gösterilerini yaptıkları Aspendos Arena’nın yıkım kararıyla ilgili davanın kesinleşmediğini, kararın istinafta incelendiği duyurdu.

Avukat İlkser Akbulut tarafından yapılan açıklamada son iki gündür Aspendos Arena'nın yıkım kararının kesinleştiğine dair asılsız haberler çıktığı söylendi.

Bahse konu davaların avukatı olarak, davaların halen istinafta incelendiğini, henüz karar verilmediğini söyleyen Akbulut söz konusu haberler ile turizm sezonunun hemen başında Anadolu Ateşi'nin bölgeye büyük katkı sağlayan kültürel sanatsal faaliyetlerine zarar verilmesinin amaçlandığını ileri sürdü.

"Asılsız girişimlerin sonuç doğurmayacağı herkes tarafından bilinmeli"

Doğru bilgilendirmeyi iletmiş olmalarına rağmen yapılan yayınlarla ilgili yasal haklarını ivedilikle kullanacaklarını kaydeden Akbulut şöyle devam etti: ” Tüm bu asılsız haberlerin ve böylelikle tazyik yapılmaya çalışılmasının nedeni, Aspendos Arena'nın kurulu olduğu alanı, tarım arazisi olarak gösteren İmar Planı Teklifinin daha yeni reddedilmiş olmasıdır. Anadolu Ateşi'nin yeni turizm sezonu için Antalya'da büyük bir şevkle hazırlıklarına devam ettiği ve seyircisiyle buluşmak için heyecanla beklediği, bu tip asılsız girişimlerin sonuç doğurmayacağı herkes tarafından bilinmelidir.” (İHA)