Dünya

Amsterdam Belediye Başkanı'ndan Red Light District'te seks işçilerinin korunması için önlem planı

Halsema, vitrin uygulamasının sonlandırılabileceğini söyledi

03 Temmuz 2019 16:27

Amsterdam'ın ilk kadın belediye başkanı Femke Halsema, seks işçilerinin korunması amacıyla şehirde yer alan Red Light District hakkında önlemler alınacağını söyledi. Halsema, bölgede bulunan seks işçilerin turistlerin kötü muamelesine maruz kaldığını söyleyerek önlem olarak vitrin uygulamasının sonlandırılabileceğini ekledi. 

Sputnik Türkiye'de yer alan habere göre, Hollanda'nın seks işçiliğini yasallaştırmasının üzerinden geçen 20 yılın ardından; Amsterdam Belediye Başkanı Red Light District'te seks işçilerinin güvenliğinin sağlanması için harekete geçti. Halsema, değişiklik planlarının dört ana senaryodan oluştuğunu belirterek bunların 'vitrin uygulamasının sonlandırılması, şehir merkezindeki genelevlerin kapatılarak başka yerlere taşınmaları, genelev sayılarının azaltılması ile vitrinlerde çalışan seks işçilerinin lisanslarını artırmaktan' oluştuğunu söyledi.

"Seks işçiliği ABD'de kriminalize edildi ve bu durum kadınları daha savunmasız hale soktu"

Öte yandan Halsema, seks işçiliğini tamamen yasaklamak gibi bir planları olmadığını da sözlerine ekledi: 

"Seks işçiliğine yasallık kazandırdık çünkü yasallaşmasının kadınlara özerklik ve bağımsız olma şansı verdiğini düşündük, hala da böyle düşünüyoruz. Seks işçiliği ABD'de kriminalize edildi ve bu durum kadınları daha savunmasız bir hale soktu."

Yapılması planlanan değişikliklerin üç ana amacı olduğunu vurgulayan Halsema, bunların 'kadınları aşağılayıcı çalışma koşullarından korumak', 'suç oranını düşürmek' ve '500 yıllık mahale ruhunu yeniden canlandırmak' olduğunu söyledi.