Gündem

Amedsporlu taraftarların darp edildiği iddia edilmişti, Sarıyer Kaymakamlığı’ndan açıklama geldi

06 Ekim 2019 22:02

T24

Sarıyer Kaymakamlığı, dün oynanan Sarıyerspor-Amed Sportif Faaliyetler Kulübü maçına giden bir kişi ile protokol tribününde yer alan 3 kişinin ırkçı saldırıya uğradığı iddialarıyla ilgili açıklama yaptı. İki kulüp arasındaki maç ile ilgili İlçe Spor Güvenlik Kurulu kararıyla ‘Misafir Takım Seyircisiz’ olarak oynanması kararı verildiğini hatırlatan kaymakamlık, ilçedeki emniyet birimlerine herhangi bir darp müracaatı yapılmadığını duyurdu.

Amedspor: ‘Kürt müsün?’ sorusuna ‘Evet’ cevabını veren taraftarımız linç girişimine maruz kalmış ve darp edilmiştir

TFF 2. Lig maçında Amedspor, cumartesi günü İstanbul ekibi Sarıyer’e konuk olmuştu. Bazı Sarıyer taraftarlarının misafir takım listesinden maç izlemeye gelen Amedspor taraftarlarına saldırdığı iddiasıyla ilgili Gazete Duvar’a konuşan Amedspor Kulübü Başkanı Metin Kılavuz, maçtan önce sosyal medyada ırkçı paylaşımlar yapıldığını belirterek, “Amedspor maçına gitmek isteyen ve taraftar yasağından haberi olmayan Mehmet A.K. adlı taraftarımız, metrodan inip stada giderken bir grup Sarıyer taraftarı tarafından önü kesildi. ‘Nereye gidiyorsun?’ sorusuna, ‘Amedspor maçına gidiyorum’, ‘Kürt müsün?’ sorusuna ‘Evet’ cevabını verince de linç girişimine maruz kalmış ve darp edilmiştir. Yöneticilerimiz bu arkadaşımız ile birlikte yasal girişimleri yürütmektedir" demişti.

Sarıyer Kaymakamlığı: Müsabakanın tamamlanmasından sonra taraftarların güvenli bir şekilde dağılımları sağlanmıştır

Sarıyer Kaymakamlığı ise konuyla ilgili pazar akşam saatlerinde bir açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“05.10.2019 tarihinde İlçemiz Yusuf Ziya Öniş Stadyumunda Sarıyerspor-Amed Sportif Faaliyetler Kulübü futbol takımları arasında oynanan TFF 2.Lig Beyaz Grup müsabakasında bir taraftarın darp edildiğine ilişkin kimi haber sitelerinde gerçeği yansıtmayan iddialar yer almıştır.

"İlçe Spor Güvenlik Kurulu kararıyla ‘Misafir Takım Seyircisiz’ olarak oynanmasına karar verilen Sarıyerspor-Amed Sportif Faaliyetler Kulübü karşılaşması saat:14:00 itibariyle başlamış, her iki takım yöneticileri müsabakayı protokoldeki yerlerinden izlemişlerdir.

"Müsabakanın tamamlanmasından sonra taraftarların güvenli bir şekilde dağılımları sağlanmıştır. Misafir Takım Yöneticilerine müsabaka öncesinde, esnasında ve sonrasında Sarıyerspor yöneticilerince bizzat eşlik edilmiştir.

Müsabakanın oynandığı Stad çevresinde bulunması nedeniyle darp edildiği iddia edilen ve fotoğrafı yayınlanan (M.A.K.) adlı şahsın gerek darp gerekse başka bir mağduriyet iddiasıyla İlçemiz Emniyet Birimlerine yaptığı herhangi bir müracaat bulunmamaktadır.“