Kültür-Sanat

Alzheimer hastaları, Dünya Alzheimer Günü kapsamında konser verdi

Etkinlikte konuşan Kadıköy Belediye Başkanı Odabaşı, bir Alzheimer Merkezi daha açacaklarını ifade etti

20 Eylül 2019 17:03

Kadıköy Belediyesi Alzheimer Merkezi ve Sosyal Yaşam Evi, 21 Eylül Dünya Alzheimer Günü kapsamında Alzheimer hastaları ve yakınları ile dayanışma amacıyla bir konser düzenledi. Etkinlikte Alzheimer hastaları, sahneye çıkarak şarkı söyledi ve dans etti. 

Kadıköy Belediyesi tarafından Alzheimer hastalarının sosyal yaşama katılmalarını sağlamak ve hasta yakınlarının kendilerine zaman ayırabilmesine destek olmak amacıyla iki yıl önce kurulan Alzheimer Merkezi ve Sosyal Yaşam Merkezi, Dünya Alzheimer Günü kapsamında bir konser düzenledi. Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı’nın ev sahipliğinde düzenlenen konserde Alzheimer hastaları şarkı söyleyip, dans ederken; Türkiye Alzheimer Derneği Kadıköy Şube Başkanı Nörolog Prof. Dr. Türker Şahiner ve hasta yakınları da etkinliğe katıldı. 

Etkinlikte konuşan Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, bireysel-grup psikoterapileri, eğitimler ve  seminerlerle hastalık konusunda bilgi ve destek vermek amacıyla hizmet veren bir Alzheimer Merkezi daha açacaklarını ifade etti.