Kültür-Sanat

Altın Koza Film Festivali'nde Ulusal Yarışma finalisti iki filmin galası gerçekleştirildi

"Şehitlik" ve "Uzun Zamandan Önce" isimli finalist filmler, galalarını ekip katılımıyla yapıldı

25 Eylül 2019 19:31

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve 29 Eylül'e kadar devam edecek olan 26. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali'nde, dün Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması finalisti iki filmin festival galaları gerçekleşti. Altın Koza Film Atölyesi'yle başlayan festivalin ikinci günü, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın da katıldığı Engelsiz Film Gösterimi'yle devam etti.

Ekip katılımlı "Şehitler" gösterimi

Ulusal Yarışma'nın finalistlerinden Köken Ergun'un yönettiği "Şehitler" filminin festival kapsamındaki gala gösterimi film ekibinin katılımıyla yapıldı.

İki yıl boyunca Gelibolu Yarımadası'nda sayısız şehitlik turlarına katılan Ergun; Türkiye, Avustralya ve Yeni Zelanda'dan tur rehberlerinin savaş tasvirleri ile katılımcıların tasvirlere tepkilerini kaydetti. Avusturya-Türkiye ortak yapımı olan "Şehitler", milliyetçi duyguların şehitlik turizmi yapılarak nasıl ayakta tutulduğunu gözler önüne seriyor.

"Uzun Zamandan Önce", babalarına dönüşmekten kaçamayan iki kardeşin hikâyesi 

Ulusal Yarışma'nın diğer finalisti "Uzun Zamandan Önce", dünya prömiyerini 26. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali'nde gerçekleştirdi. Gala, film ekibinden Reha Özcan, Serdar Orçin, Onur Dikmen, Nihan Okutucu Dengiz, Ümit Çırak'ın katılımıyla gerçekleşti. 

Filmin yönetmeni Cihan Sağlam'ın kurgusunu da yaptığı "Uzun Zamandan Önce", masumiyeti kaybediş temasını Anadolu'da şehirleşmeye başlayan bir kasabada yaşayan otoriter bir baba ve gün geçtikçe babalarına dönüşmekten kaçamayan iki kardeşin hikâyesine odaklanarak anlatıyor.