Yaşam

Ali İsmail Korkmaz, ölümünün altıncı yılında anılacak

Sümerler Amfi Tiyatro'da düzenlenecek olan anma gecesinde ALİKEV Müzik Topluluğu ile Moğollar sahne alacak

09 Temmuz 2019 17:47

Gezi Parkı eylemleri sırasında Eskişehir'de polisler tarafından dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz, 10 Temmuz Çarşamba günü ölümünün altıncı yıl dönümünde ailesi ve tüm sevenleriyle birlikte Hatay'da düzenlenecek Ali İsmail Korkmaz Anma Gecesi'nde anılacak. 

2013 yılında Taksim Gezi Parkı protestolarına destek amacıyla Eskişehir'de katıldığı yürüyüş sırasında polis tarafından dövülerek 19 yaşındayken hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz, ölümünün altıncı yıl dönümünde ailesi ve sevenleriyle birlikte anılacak. Ali İsmail Korkmaz'ın düşlerini hayata geçirmek amacıyla kurulan Ali İsmail Korkmaz Vakfı (ALİKEV) tarafından düzenlenen Ali İsmail Korkmaz Anma Gecesi, 10 Temmuz 2018 Çarşamba günü Hatay'da gerçekleşecek. Saat 18:00'da Ekinci Mezarlığı'ndaki kabir ziyaretinin ardından, saat 20:00'da Sümerler Amfi Tiyatro'da düzenlenecek olan anma gecesinde ALİKEV Müzik Topluluğu ile Moğollar sahne alacak.

Ali İsmail Korkmaz Vakfı hakkında

Ali İsmail Korkmaz henüz 17 yaşındayken, 'Toplum İçin Gençlik' isimli bir hareket başlatmış ve arkadaşlarını da örgütleyerek bu kapsamda birçok etkinlik yapmıştı. Yaptıkları ilk etkinlik okulun bahçesini temizlemek olan bu grup, daha sonra huzurevi ziyareti, engelliler için mavi kapak toplama, ilköğretim öğrencilerine okumayı sevdirme, imkanları kısıtlı olan köy okullarına kitap, kıyafet desteği gönderme gibi birçok etkinlik gerçekleştirdi. Bu kapsamda yaptığı ve yapmayı planladığı etkinlikleri raporluyor ve günlüğüne yazıyordu. Ailesi tarafından kurulan Ali İsmail Korkmaz Vakfı, Ali İsmail Korkmaz'ın 'Düşlerindeki Özgür Dünya' için faaliyetlerde bulunuyor.