Gündem

Ali Babacan Çin’e gidiyor

DEVA Partisi lideri, hazine bakanları ve merkez bankası başkanlarının katıldığı toplantıda ekonomi anlatacak

23 Mayıs 2024 09:28

Geçen hafta “dış politika” ağırlıklı uluslararası bir toplantı için Atina’ya davet edilen DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan şimdi de “ekonomi nin konuşulacağı toplantı için Çin’e davet edildi. Babacan’ın konuşma yapacağı toplantıya farklı ülkelerden aralarında Hazine-Maliye Bakanları, Merkez Bankası Başkanları ve üst düzey finans yöneticileri ve akademisyenler katılacak.

Çin’in Hangzhou şehrinde 26-27-28 Mayıs tarihinde yapılacak toplantıda uluslararası parasal ve finansal sistemin 80 yıllık geçmişi değerlendirilirken geniş kitlelelerin refahını artırıcı daha kapsayıcı bir sistem için yapılması gerekenler ele alınacak

Babacan’ın konuşmacı olarak katılacağı toplantıyı Tsinghua Üniversitesi ile Reinventing Bretton Woods Committee ortaklaşa düzenliyor.

Ali Babacan geçen hafta da farklı ülkelerin başbakan ve bakanlarının da üye olduğu düşünce kuruluşu DIKTIO’nun davetlisi olarak Yunanistan’a gitmiş orada da konuşma yapmıştı.

Babacan, DEVA Partisi’ni kurmadan önce de küresel finansal sistemin herkes için kapsayıcı hale getirilmesi için yapılması gereken reformlar konusunda G20 tarafından oluşturulan 16 kişilik ‘akil insanlar’ grubunda yer almıştı. 2017 yılında yapılan toplantının G20’ye sunulan raporu 2018 yılının Ekim ayında yayınlanmıştı.