Spor

Alex Poythress Galatasaray Doğa Sigorta'da

Galatasaray Çin'in Jilin Northeast Tigers takımında oynayan Alex Poythress ile sezon sonuna kadar sözleşme imzalandı

02 Aralık 2019 17:20

Galatasaray Kulübünden yapılan açıklamada, ABD'li pivot ile sezon sonuna kadar sözleşme imzalandığı belirtildi.Sarı-kırmızılı takım, ABD’li oyuncu Ben Moore ile de yollarını ayırdı.

Ertuğrul Erdoğan: Bu transferi bizim açımızdan çok önemli buluyorum

Galatasaray Doğa Sigorta Başantrenörü Ertuğrul Erdoğan, Alex Poythress’in özel bir oyuncu olduğunu belirterek, “Aslında yazın da ilgilendiğimiz ama bizim bütçemizin çok uzağında kalan bir oyuncuydu. Ben Moore’a göre farklı bir oyuncu. Hücum tarafında daha avantajları olan ama savunma olarak bana göre onun biraz gerisinde olan bir oyuncu. Avrupa basketboluna adapte olduğunda çok çabuk üst noktalara geleceğine inandığım bir oyuncu. Bu transferi bizim açımızdan çok önemli bir transfer olarak görüyorum.” ifadelerini kullandı.

Sarı kırmızılı kulübün şube genel menajeri Ömer Yalçınkaya ise yeni transfer hakkında şu ifadeleri kullandı: "Alex Poythress bence Avrupa basketboluna adapte olduğunda kendi pozisyonunun en atlet ve en dominant oyuncularından biri olma potansiyeline sahip. Bunu koç ekibiyle birçok kez değerlendirdik. Hem 4 numara hem 5 pozisyonunda oynayabilecek bir oyuncu. Bize çok katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Bu sezonun geri kalanında iyi bir birliktelik olacağını umuyoruz.