Dünya

Alec Baldwin soruşturması: Silah sorumlusu yapımcıyı suçladı

"Gerçek mermilerin nereden geldiğini bilmiyorum"

30 Ekim 2021 22:45

Alec Baldwin'in sette kazayla görüntü yönetmenini öldürmesine ilişkin soruşturma sürüyor. Silahlardan sorumlu kişiset güvenliği konusunda yapımcıları suçladı.

Oyuncu Alec Baldwin'in setinde yaşanan ölümün yankıları sürüyor. Olayla ilgili henüz kimse suçlanmadı. Ancak set çalışanlarına ilişkin iddialar Amerikan kamuoyunu bir süredir meşgul ediyor. İddiaların odağındaki isimlerden, silah sorumlusu Hannah Gutierrez bir hafta sonra sessizliğini bozdu. 24 yaşındaki Gutierrez, avukatları aracılığıyla yaptığı açıklamada set güvenliğinin olmamasının nedeni olarak yapımcıları işaret etti.

Gutierrez "Gerçek mermilerin" nereden geldiğini ise bilmediğini söyledi.

"Yapımcılar eğitim ve diğer güvenlik önlemlerini almayı reddetti"

İddiasına göre yapımcılar, eğitim ve diğer güvenlik önlemlerini almayı reddetti. Sette güvenlik toplantıları da yapılmadı.

Filmin yapım şirketi ise setteki güvenlik sorunlarından haberdar edilmediklerini açıkladı. Filmin yapımcıları arasında Alec Baldwin de yer alıyor.

Gutierrez "Gerçek mermilerin" nereden geldiğini bilmediğini savundu. Silahların kontrolünün kendisine ait olduğunu ve hiç kimsenin silahlarla "Gerçek mermi" attığını görmediğini de söyledi.