Gündem

AKP teşkilatının 'heyecanlı' günü: Erdoğan geliyor, başkan adayı dolandırıcılıktan yargılanıyor

Halil İbrahim Aşgın'ın yargılanmasına bugün başlanıyor

12 Şubat 2019 07:52

T24

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan 31 Mart’taki yerel seçim için mitinglerine bugün (12 Şubat 2019) Çorum’da devam edecek. 12 Şubat tarihinin Çorum AKP teşkilatı için diğer bir özelliği, Belediye başkan adayı Halil İbrahim Aşgın’ın dolandırıcılık iddiasıyla yargılanacağı gün olmasıyla dikkati çekiyor. 

AKP Çorum belediye başkan adayı Halil İbrahim Aşgın, evrakta sahtecilik ve dolandırıcılık suçlamasıyla Çorum 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanıyor.

Bugün ilk kez  hâkim karşısına çıkacak Aşgın’a isnat edilen suç, İŞKUR Müdürlüğü’ne yanıltıcı bilgi ve belge vermek, sözleşmede belirtilen hak ediş tutarlarının yüklenici firmalara haksız bir şekilde ödenmesi ve bu yolla kamu zararına neden olmak.

Başkan adayı Aşgın’la ilgili Cumhuriyet Savcısı Ragıp Tepedüzü tarafından hazırlanan 15 Nisan 2018 tarih ve 2018/195 sayılı iddianamede, suçun konusu ise, “Kamu Kurum ve Kuruluşların Zararına Dolandırıcılık.”  

Geçmişte esnaflık yapan Halil İbrahim Aşgın ile ilgili soruşturma raporunda İŞKUR Hukuk Müşavirliği'nin yaptığı suç duyurusunda Bakanlık Teftiş Raporuna göre sözleşmenin yürütülmesi sırasında yüklenici olan şüphelilerin kursiyerlerin istihdam süreciyle ilgili olarak Çorum İŞKUR  Müdürlüğü’ne yanıltıcı bilgi ve belge verilmesinin iddiası yer alıyor.