Gündem

AKP'li Yalçın Akdoğan: Türk-İş Başkanı Atalay'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'la samimi bir dostluğu var

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay'ın toplu sözleşme görüşmelerinde söylediği, "Uzasa işi karıştıracağız, en azından kapattım böyle" sözleri tepki çekmişti

16 Ağustos 2019 13:59

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay'ın kamu kesimi toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşmanın sağlanmasının ardından Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’a söylediği "Uzasa işi karıştıracağız, en azından kapattım böyle" ifadeleri mikrofondan duyulmuş ve tepki çekmişti. Atalay daha sonra sözlerinin taşeron işçiler hakkında olduğunu ileri sürmüş ve "Bugüne kadar ne ülkemi ne mazlumu ne de işçiyi sattım" demişti. Atalay'a tepkiler sürerken ve istifa çağrıları yapılırken kendisine bir destek de Star gazetesi yazarı AKP'li Yalçın Akdoğan'dan geldi. Atalay'ın nerdeyse çarmıha gerileceğini kaydeden Akdoğan, "Atalay, ne işçileri satar, ne hükümetlere ayar vermek gibi bir tavır içine girer" dedi.

"Türkiye-İş Başkanı kimseyi satar mı?" başlıklı yazısında bir anlık algılarla büyük zorluk ve mücadelelerden geçen ömürler hakkında peşin hüküm vermenin insafsızlık olduğunu belirten Yalçın Akdoğan, Atalay'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile samimi bir dostluğu olduğunu kaydetti.

Atalay'ın yazısının ilgili kısmı şu şekilde:

"Atalay’ın Cumhurbaşkanımız Erdoğan’la da samimi bir dostluğu, çok eskilere dayanan bir hukuku vardır. Atalay, beraber yol yürüdükleri işçileri de, bir şekilde hukuk olan hiçbir dostunu ve arkadaşını da satmaz. Bunu da çok açık ve şeffaf bir şekilde ortaya koyar, başkaları ne der diye yürüyüşünü değiştirmez."

Yazının tamamı için tıklayın