Gündem

AKP’li belediye başkanı, AKP’li isimlerin akrabalarının işe alınmasını böyle savundu: Yoksul olduktan sonra önemi yok

İşe alınan 24 işçi arasında amca oğlu, birçok AKP’li meclis üyesinin akrabaları ve AKP Karakoçan İlçe Gençlik Kolları Başkanı Tayyip Akbulut yer alması dikkati çekti

06 Kasım 2021 07:55

Elazığ’ın AKP’li Karakoçan Belediyesi’ne bağlı bir şirkete çeşitli birimlerde çalıştırılmak üzere 24 İşçi alındı. İşçi alımında Karakoçan Belediye Başkanı AKP’li Ayhan Akbaba’nın amcasının oğlu ile birçok AKP’li meclis üyesinin akrabaları ve AKP Karakoçan İlçe Gençlik Kolları Başkanı Tayyip Akbulut’un olması tartışma yarattı.

DEVA Partisi Elazığ İl Başkanı Mehmet Kangal, “Vatandaşımızın hakkını gasp eden bu zihniyet, acilen yapılan yanlıştan dönmeli ve adaletli bir şekilde işçi alımlarını gerçekleştirmelidir” diyerek belediye yönetimine çağrıda bulundu.

Sözcü'ye konuşan Karakoçan Belediye Başkanı Ayhan Akbaba ise sürecin hukuka uygun olduğunu belirtti, akrabasının işe alınmasını ise şu sözlerle savundu:

“İşe alınan kişilerin birçoğu işe ihtiyacı olan gariban insanlar. Alınan kişilerin hiçbiri yönetici olarak alınmadı, hepsi çeşitli birimlerde işçi olarak alındı. Örneğin, iş başvurusu yapanlardan biri de amcamın oğlu kendisi de temizlik işlerine alınmış. Belediye meclisi üyesinin ya da benim akrabam olup yoksul olan kimse olamaz mı?”

Akrabasını işe alan AKP'li Belediye Başkanı Ayhan Akbaba, “Ben 2.5 yıldır hiçbir akrabamı belediyeye almadım. Yoksul olduktan sonra ve işe ihtiyacı olduktan sonra kimin akrabası olduğunun önemi yok. Kaldı ki gerçekten belediyede personel eksikliği sıkıntımız var” açıklamasını yaptı.