Gündem

AKP’li Atalay’dan DEVA Partili Yeneroğlu’na destek: Bir polisin milletvekiline parmak sallayarak üzerine yürümesi de asla kabul edilebilir değil

"Adaletin erdemi size değil başkasına yapılan haksızlığa karşı çıkmada tecelli bulur"

19 Haziran 2022 12:20

Bir polis amirinin parmak sallayarak “Ahlaksız, lan sus, senin gibi tiplere ne olacağı belli. Adam gibi konuş” sözleriyle DEVA Partili  Mustafa Yeneroğlu'nun üzerine yürümesine bir tepki de AKP Ardahan Milletvekili Orhan Atalay’dan geldi.

Ankara Kızılay’da Somalililer tarafından işletilen ve daha önce polis baskısı nedeniyle tabelasını defalarca değiştiren Saab Cafe’nin yeniden kendi adıyla yaptırdığı tabelasının açılış törenine polisler müdahale etti.  Medyascope'un videosuna yansıyan görüntülerde Yeneroğlu, polisin bu isteğinin hukuksuz olduğunu belirterek karşı çıktı ve Çankaya Emniyeti’nden bir emniyet amiri ile sözlü tartışma yaşadı.

Emniyet amiri, tepki gösteren Yeneroğlu'na, "Ahlâksız sensin lan, adam gibi konuş, haddini bileceksin" dedi.

Orhan Atalay, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Dün İstanbul’da bir milletvekilinin polise tokat atması gibi, bugün Ankara’da bir polisin milletvekiline parmak sallayarak üzerine yürümesi de asla kabul edilebilir değildir. Adaletin erdemi size değil başkasına yapılan haksızlığa karşı çıkmada tecelli bulur.” ifadesini kullandı. 

TIKLAYIN | Somalilere ait restoranın tabelası polis zoruyla beyaza boyandı; DEVA Partili Yeneroğlu ile emniyet amiri arasında tartışma çıktı