Gündem

AKP Kızılcahamam kampında seçim hesapları:  “Herkes bir oy getirse 24 milyon eder”

12 Haziran 2022 07:53

Hürriyet gazetesi yazarı Nuray Babacan, "AK Parti’nin geçen günlerdeki Kızılcahamam kampında yapıldı. Partinin Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir, partinin 12 milyon üyesi bulunduğunu, bunların 2 milyon 200 bininin teşkilat mensubu olduğunu söyledi. Bu kişilerin 10 binden fazlası, milletvekili, belediye başkanı, belediye meclis üyesi ve il genel meclisi üyelerinden oluşuyor. Rakamları alt alta yazıp, 'Herkes bir oy getirse 24 milyon eder' denildiğini biliyoruz." diye yazdı. 

Babacan yazısında, "Aynı toplantıda, başka bir hesaplama Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş tarafından yapıldı. Analize göre, hayatında bir döneminde AK Parti’ye en az bir kez oy vermiş seçmenin yüzde 38’i tereddütte. Yani bizim 'kararsız, gri alan ve kıyıda duranlar' dediğimiz kitle. Bunların üçte birinin partiye oy vermeme konusunda kararlı olduğu belirtiliyor. Kurtulmuş’un yaptığı saptamaya göre, bu kitlenin neredeyse tamamının AK Parti’den kopuş nedeni ekonomi. Ve Kurtulmuş sözlerini 'Türkiye’deki tüm seçimler önemlidir. Ama 2023 seçimleri bugüne kadarki en önemli seçim olacaktır' diyerek bitiriyor. Görünen o ki ince hesaplar başlamış. Santim santim seçmen analizi yapılıyor." ifadesini kullandı. 


Metropoll'den yeni seçim anketi: 3 adaylı senaryoda seçim ikinci tura kalıyor

Eski bakan Erdoğan Bayraktar: Benim için kamuoyu vicdanında aklanmak önemli, içim rahat

AFAD'ın telefonlara gönderdiği hayati uyarı bildirimi sosyal medya medyanın gündeminde: "Savaş çıktı sandım"

BBP’li Kaya: Her türlü hırsızlığa, dönen dolaplara, kötü ekonomi yönetimine rağmen Cumhur İttifakı’ndayız, aklınızı başınıza alın AKP'liler!

Davutoğlu: İktidar vatandaşa 'Sen haline bak sen paryasın parya’ diyor

Akdeniz Üniversitesi ve KYK'dan öğrenci intiharlarına ilişkin açıklama: "Dosyalar savcılığa intikal etmiştir"

Dün sivillerin sığındığı kimya tesisi vurulmuştu; Ukrayna'nın Severodonetsk kentinde şiddetli çatışmalar

İtalya’da 7 kişinin öldüğü helikopter kazasından yeni görüntüler ortaya çıktı

Türkşeker yöneticisi: İşletme zararının sıfırlanabilmesi için şeker, maliyetinin üzerinde satılmalı
" />