Gündem

AKP Genel Başkan Yardımcısı Özhaseki: İstanbul Sözleşmesi'nde birtakım tehlikelere yol açacak umdeler var, onlar kaldırılmalı

"İstanbul Sözleşmesi niye engellesin, benim inancım engelliyor kadına şiddeti"

15 Ağustos 2020 07:53

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, İstanbul Sözleşmesi'ne dair açıklamalarda bulundu. Hz. Peygamberin sözünden alıntı yaparak kadın haklarının 1400 yıl önceden beri var olduğunu ifade eden Özhaseki, "Durmadan tartışılan bir İstanbul Sözleşmesi var. Sanki 'kadına şiddeti engelliyor' gibi bir mefhum var, o niye engellesin benim inancım engelliyor kadına şiddeti" görüşünü dile getirdi.

"Orada birtakım tehlikelere yol açacak umdeler var, onların da kaldırılması lazım" diyen Özhakesi, sözlerinin devamında şu cinsiyetçi ifadelerde bulundu:

"Üçüncü cins dediğimiz, hemcinslerin evliliğine gidecek bir yolu açıyorsa bunu bir tehlike olarak görmek lazım. Yoksa biz kadına şiddeti engelleyecek her türlü yasa neyse arkasında dimdik dururuz."

Özhaseki, Melikgazi Belediyesince İldem Mahallesi'nde temeli atılan Eski Çınarlar Yaşam Merkezi ve Akıl Küpü Kitap Kafe'nin tanıtım toplantısı öncesi gazetecilere açıklamalarda bulundu.

"Hemcinslerin evliliğine gidecek bir yolu açıyorsa bunu bir tehlike olarak görmek lazım"

Özhaseki, stanbul Sözleşmesi'ne dair şunları kaydetti:

"Biz hâlâ nikahta keramet olduğuna inanıyoruz. Evladımızın vakti geldiğinde hayırlı bir eşle evlenmesi için çaba gösteriyoruz. Durmadan tartışılan bir İstanbul Sözleşmesi var. Sanki 'kadına şiddeti engelliyor' gibi bir mefhum var, o niye engellesin benim inancım engelliyor kadına şiddeti. Bin 400 yıl önce bizim peygamberimiz kadının erkeğin üstünde erkeğin de kadının üstünde hakkı olduğunu söylüyor. Kadın hakları o zamandan beri var. Yoksa ABD'de 100 yıl önce kadınlar bir yangında yanarak öldü, diye kadınlar günü ilan edildi diye değil. 50-100 yıl önce kadına oy verme hakkı verildi diye kadın hakkı başladı diye bir şey yok ki. Ben imanımın gereği olarak merhametle davranıyorum, gözümün önüne hiç İstanbul Sözleşmesi gelmiyor. Orada birtakım tehlikelere yol açacak umdeler var, onların da kaldırılması lazım. Üçüncü cins dediğimiz, hemcinslerin evliliğine gidecek bir yolu açıyorsa bunu bir tehlike olarak görmek lazım. Yoksa biz kadına şiddeti engelleyecek her türlü yasa neyse arkasında dimdik dururuz. Bırakın öldürmeyi, kesmeyi, tokat atmayı, yan bile bakmayı yasaklayacak her türlü tedbire başvururuz."