Gündem

AKP’de kamp öncesi 3 günlük toplantıda eleştiriler sıralandı: “Yeni siyasi parti oluşumlarındaki isimlere ‘hain’ demek doğru değil"

"AK Parti’ye kızgın seçmen daha fazla küstürülmemeli"

04 Ekim 2019 09:50

Hürriyet gazetesi yazarı Hande Fırat, bugünkü köşesinde AKP’li isimlerin kamp öncesi yaptığı toplantıda konuşulanları yazdı. Üç gün süren toplantıda geniş kapsamlı bir özeleştiri yapıldığını dile getiren FIrat “AK Parti’nin dili ve politikaları masaya yatırıldı. Herkes eteğindeki taşları döktü” dedi.

Toplantıda AKP’ye yeni bir dil gerektiği konuşulurken, yeni parti oluşumu içinde olan isimlerin AKP’den çıktığının unutulmaması gerektiği ve ‘hain’ tanımlamasının doğru olmadığı belirtildi.

Fırat yazısında şu ifadeleri kullandı:

“Yapılan tespitleri ve eleştirileri alt alta sıralamakta fayda var.

Yeni siyasi parti oluşumlarındaki isimler AK Parti’den çıkan, yetişen isimler. Onlara yönelik “hain” tanımlaması doğru değil. Bu oluşumları hor görmek de yanlış. Söz konusu siyasi oluşumlar, AK Parti’ye kızgın seçmenin olası adresleri. AK Parti’ye kızgın seçmen daha fazla küstürülmemeli.

Uygulamaya konulmuş Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin temel taşı 50+1’i yeniden tartışmak, hatta konuşmak bile zafiyet”

Yazının devamı için tıklayın