Gündem

"AKP, Boğaz yasa tasarısının tartışılmasından rahatsız oldu, bakanlara konuşmayı yasakladı"

09 Kasım 2019 08:10

Yeni sistemle hükümetin TBMM’ye “yasa tasarısı” sunma yetkisi kaldırılırken, yalnızca milletvekillerinin “yasa teklifi” vermesi hükmü getirildi. Ancak kulislere göre bakanların daha Meclis’e yasa teklifi verilmeden kendi görev alanlarıyla ilgili olarak hazırlığı yapılan yasa değişikliklerine ilişkin paylaşımlar yapması AKP içinde rahatsızlık yarattı.

Son olarak Boğaziçi’yle ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın hazırladığı yasa teklifi taslağının kurumların görüşüne sunulmasıyla birlikte kamuoyuna yansıması ve ardından tartışma yaşanması partide tepkiyle karşılandı. AKP kulislerine göre bakanlar, kabine toplantılarında görüşülmeyen ve AKP Grubu’nun Meclis’te kendi içinde oluşturduğu komisyonda üzerinde çalışma yapılmayan yasa değişiklikleriyle ilgili açıklama yapmamaları yönünde uyarıldı. 

Cumhuriyet'ten Emine Kaplan'ın haberine göre, AKP yöneticileri, “Tekemmül etmemiş, henüz üzerinde müzakere yapılmamış, pişmemiş, komisyonlarda görüşülmemiş konularla ilgili kamuoyuyla paylaşım yapılması doğru ve uygun değil. Zamansız yapılan açıklamalar gereksiz tartışmaların çıkmasına, öküzün altında buzağı aranmasına neden oluyor” görüşünü dile getirdi.

En son Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, gündemde olan İstanbul Boğazı'na ilişkin kanun tasarısı hakkında, “İstanbul Büyükşehir Belediye başkanının yetkisini almak gibi bir durum söz konusu değildir. Zaten şuanda yetki İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığında değildir. Bu yasaya ilişkin talepler uzun zamandır gelmekteydi. Boğazı imara açma veya İBB’nin olmayan yetkilerini alma söz konusu değildir” açıklamasında bulunmuştu.
TIKLAYIN - Boğaziçinde imar polemiği sürüyor; Bakan Kurum: Zaten yetki İBB'de değil

TIKLAYIN - Boğaziçinde imar polemiği sürüyor; Bakan Kurum: Zaten yetki İBB'de değil

TIKLAYIN - CHP'li büyükşehir belediye başkanlarından İzmir Çalıştayı sonrası açıklama

TIKLAYIN - Ekrem İmamoğlu: Bu taslağı hazırlayanlarla seçimi iptal ettirenler aynı kişiler