Gündem

Akif Beki: Şimdi de iktidara yönelik bir kira darbesi tespit edildi, kiralara üst sınır getirmek suretiyle önleniyor inşallah!

"AK Parti'yi, başarısız gösterip yıpratmaya ve halkın gözünden düşürmeye dönük bütün ekonomik saldırılar, bir bir bertaraf ediliyor"

10 Haziran 2022 09:09

Karar gazetesi yazarı Akif Beki, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'yi konuşma yasağı getirildiğine yönelik iddiaların olduğunu belirterek, "Bir konuştu mu, maşallah pir konuşuyor Nebati. Planları, doları ve enflasyonu yükselterek tüketim ile ihracatı artırıp ekonomiyi büyütmek. Faiz artırsalar, parayı sıkılaştırıp tüketimi kısmış olacaklardı.

Faizi indirince, piyasadaki parayı bollaştırarak tüketimi teşvik ediyorlar. Ekonomist olmadığım halde, Nebati'nin bir cümlesinden ben bile çok şey çözebiliyorum. Ha, denedikleri plan tıkır tıkır işliyor mu, ayrı. Şu ana dek işe yaramadı" diye yazdı.

Kira artış oranı için yüzde 25 sınırına dikkat çeken Beki, "Daha önce bir gıda darbesi girişimi, market baskınları ve etiket denetimleriyle püskürtülmüştü. Şimdi de iktidara yönelik bir kira darbesi tespit edildi, kiralara üst sınır getirmek suretiyle önleniyor inşallah.

AK Parti'yi, başarısız gösterip yıpratmaya ve halkın gözünden düşürmeye dönük bütün ekonomik saldırılar, bir bir bertaraf ediliyor. Soğan-patates çetelerinin, depolarında suçüstü basılıp nasıl çökertildiklerini hatırlayın" ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın...