Gündem

Akif Beki: Osman amcaları, el birliğiyle azdırdıkları lümpen hırtlığının simgesi

"Tam ucuz popülist şov sevenler için  biçilmiş bir sirk ikonu"

26 Nisan 2019 12:50

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde danışmanlığını da yapan Karar yazarı Akif Beki, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun maruz kaldığı linç girişiminde yumruk atan Osman Sarıgün'ün "simge" olduğunu kaydetti. Beki, "Bence de heykelini diksinler, el birliğiyle azdırdıkları lümpen hırtlığının simgesi çünkü Osman Amcaları. Bu devri daha iyi temsil eden bir kahramanlık sembolü yakalayamazlardı. Az şımartırlarsa ayıp ederler, lümpen hırtlığını besleyip büyütmeye onca emek harcadıktan sonra taçlandırmamak olmazdı" dedi.

Ankara’nın Çubuk ilçesinde şehit Yener Kırıkçı’nın cenazesinde Kılıçdaroğlu'na yumrukla saldıran Sarıgün, savcılık ve mahkemedeki ifadelerinde, "Elimi salladım, Kılıçdaroğlu'na değmiş" demişti. Adli kontrol şartıyla serbest kalan Sarıgün'ün elinin öpüldüğü görüntüler de sosyal medyadan paylaşılmıştı.

Karar yazarı Beki'nin, Sarıgün'ün yüceltildiğini söylediği "Hırtlığın ‘altın devir’ resmi" başlığıyla yayımlanan yazısının bir bölümü şöyle:

Bastıramadıkları lümpenliklerine rol model arayanlar yuvarlandı, Osman Amcalarını buldu nihayet.

Gösteri budalası hayranları, yere göğe sığdıramıyor baksanıza.

Nasıl sığdırsınlar; üstlenmediği saldırının kahramanı pozları kesmekte zorlanmıyor. Ekrem İmamoğlu’na çok görülen tebrikatı kurula kurula kabul ediyor. Rolünü sevdi, şöhreti çabucak benimsedi.

Kurum satıyor etrafa, burnu Kaf Dağı’nda bir ‘racon adamı’na dönüştürüldü,  ‘hizmetinizdeyim’ selamları çakıyor, gözlerden öpüyor, tadını çıkarıyor popülaritesinin...

Ama sorguda ezile büzüle özür diliyordu Kılıçdaroğlu’ndan, iki büklüm ‘çok pişman'lık bildiriyor, elinin istemeden kazayla çarptığını söylüyordu.

Sahte kabadayılığın haza timsali yani, tam ucuz popülist şov sevenler için  biçilmiş bir sirk ikonu. Al tepene çıkar, başının üstünde taşı...

Bence de heykelini diksinler, el birliğiyle azdırdıkları lümpen hırtlığının simgesi çünkü Osman Amcaları. Bu devri daha iyi temsil eden bir kahramanlık sembolü yakalayamazlardı.

AK Parti üyesi olduğu anlaşılınca apar topar disipline sevk ettiklerini açıklamıştı Sözcü Ömer Çelik. Kesin ihraç talebinin sahibi Ankara İl Başkanı Özcan fikir değiştirdi ki, ‘yiğidimizi yedirmeyiz’ sloganları atıyor.

Az şımartırlarsa ayıp ederler, lümpen hırtlığını besleyip büyütmeye onca emek harcadıktan sonra taçlandırmamak olmazdı.

Öyle mahcup mazeretlerin arkasına saklanmalarına ne gerek hem Osman Amcacıların, devir onların saadet devri.

Yazının tamamı için tıklayın