Gündem

Akif Beki: Diyanet, "Propaganda üstünlüğünü nasıl kaptırdık" sorusunun cevabını bulmaya çok yaklaştı

"Darısı, propaganda planlayıcıların başına"

16 Ekim 2019 08:17

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde danışmanlığı yapan Karar gazetesi yazarı Akif Beki, Diyanet’in ‘Barış Pınarı Harekâtı’na yaptığı açıklamaları değerlendirdi. Beki, Diyanet’in sitesinden yayınlanan açıklamanın  ‘Türkiye cümle küffara savaş getiriyor’ nitelikte bir algı oluşturmakta kullanılabilecek bir destek olduğunu söyledi.

Beki yazısında şu ifadeleri kullandı:

“Erbaş Hoca, bunu telafi etmek üzere dün vites küçülten yeni bir dille çıktı karşımıza. Şunu söyledi:

'Biz bir terör temizliği yapıyoruz. Millet olarak savaş halinde değiliz, bu harekatı millet olarak tamamen teröristlerden temizlemek için yapıyoruz. İnşallah sınır ötesinde şanlı ordumuzun gayretiyle, milletimizin büyük desteği ve dualarıyla neticeye ulaşılacaktır’

Türkiye ve harekat aleyhindeki algıyı kırmaya daha elverişli bir dil. Keşke baştan benimsenseydi. Dünya ayağa kaldırılmadan, 'ümmet ve din kardeşi' dediklerimiz bile harekatın karşısına dikilmeden önce.

'Neden harekatı iyi anlatamadık, propaganda üstünlüğünü nasıl kaptırdık' sorusunun cevabını bulmaya Diyanet çok yaklaştı. Ecdat öğüdündeki sırrı çözdü çözecekler...

'Propaganda durumu karışık' izlenimini gidermeye, aleyhteki havayı dağıtmaya yetmeyebilir ama sorunu kavramada bir ilerlemeye işaret.

Darısı, propaganda planlayıcıların başına”

Yazının devamı için tıklayın